RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hemmeligholder legerapport

Sist oppdatert:
Granskingen av hvorfor den drapssiktede somalieren ble skrevet ut fra psykiatrisk avdeling uten medisiner og noe sted å bo, oversendes Fylkeslegen i dag. Innholdet i rapporten er unntatt offentlighet.

Rapporten vil ifølge divisjonsdirektør Berit Wangensten ved psykiatrisk avdeling på Ullevål universitetssykehus ikke være tilgjengelig for offentligheten fordi den inneholder sensitive pasientopplysninger.

- Jeg vil ikke si hva rapporten inneholder. Vi oversender den til Fylkeslegen i dag og så får han vurdere om han vil uttale seg, sier Wangensten til TV 2 Nettavisen.

Ved Fylkeslegens kontor får TV 2 Nettavisen opplyst at rapporten vil bli kommentert, men tidligst onsdag. Hvorvidt den vil bli offentliggjort er fremdeles uvvist.

- Vi skal lese og studere rapporten nøye. Inntil det er gjort har vi ingenting å tilføye, sier Bente Karlsen ved Fylkeslegens kontor til TV 2 Nettavisen.

Kritiske øyne
Både Fylkeslegen og helseminister Ansgar Gabrielsen har bedt om en rapport fra psykiatrisk avdeling ved Ullevål universitetssykehus etter den tragiske hendelsen på trikk nummer 17 ved Bislett forrige uke. Den drapssiktede somalieren (40) ble skrevet ut fra psykiatrisk avdeling uten medisiner og noe sted å bo bare fire dager før han gikk amok med en Rambo-kniv. En mann ble drept og syv skadet, fire av dem alvorlig.

- Fagpersoner ved sykehuset ser i slike rapporter med kritiske øyne på hva som er skjedd ved avdelingen. Dette er ingen gransking. Vi går gjennom rutinene og skriver rapport i alle saker med avvik for å se om vi har holdt oss til regelverket, sier Wangensten.

Vet ennå ikke at har drept
Den drapssiktede 40-åringen med somalisk opprinnelse ble før helgen innlagt ved den strengeste psykiatriske avdelingen ved Dikemark sykehus. Her overvåkes han døgnet rundt. Han var da sterkt nedbrutt og det var ikke mulig å gjennomføre noe avhør av ham.

- Jeg regner med at vi vil forsøke å gjennomføre et avhør i midten eller slutten av denne uken, sier mannens forsvarer, Heidi Bache-Wiig, til TV 2 Nettvisen.

Hun møtte sin klient i helgen og forteller til TV 2 Nettavisen at han virker roligere, men at det nok vil ta en stund før han blir bedre.

- Jeg har fremdeles ikke fortalt han hva som har skjedd. Vi snakket sammen en times tid. Han sier han ikke husker noe etter at han jaget ut av parken til politiet pågrep ham. Lenger enn dette har vi ikke kommet, sier Bache-Wiig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere