*Nettavisen* Nyheter.

Hemsedal-ferier blir avlyst

Foto: (TV 2)

Etter nok et nytt møte i Hemsedal, er det nå klart at alle må legitimere seg ved innsjekk i feriebygda. De under 23 år som har bestilt opphold, får ferien kansellert.

04.01.06 17:58

Det sier daglig leder for Hemsedal booking og Hemsedal skisenter, Trond Østby, til TV 2 Nettavisen.

- Vi har gått gjennom de tiltakene vi lanserte i går og hvordan vi i praksis skal gjennomføre det, sier Østby.

Han sier at aldersgrensen på 23 år vil tre i kraft umiddelbart og gjelder for vinterferien, påskeferien og 1. mai, og at de som allerede har bestilt hytte får et skriv om at det er tilført et nytt reisevilkår. Østby forteller at de som ikke oppfyller kriteriene i reisevilkårene vil få bestillingene deres kansellert.

- Vi regner med at det blir kanselleringer, men det får være en del av løsningen denne gangen, sier han.

Engasjerer lokale vektere
Han sier at de vil engasjere lokale vektere og lokale vaktselskaper som en del av dette nye opplegget. Selv om dette tiltaket vil ha økonomiske konsekvenser, mener Østby at det ikke er noe fare for oppsigelser. Det er ikke planlagt noen flere møter i nær fremtid, men ifølge Østby vil samtlige parter ha en løpende dialog.

Våkent øye
Lensmann i Hemsedal kommune, Pål Egil Garborg, er svært fornøyd med dagens møte og sier at fra politiets side er de veldig fornøyd med at turistnæringen med ordfører i spissen er med på dette tiltaket.

Garborg ønsker ikke å kommentere i detalj hva de nye tiltakene innbærer for politiet, men understreker at de vil ha tett oppfølging på området hvor urolighetene skjedde.

- Det er klart vi har et våkent øye på de kommende helgende. Vi ser jo viktigheten av vår tilstedeværelse fremover for å se hvordan utviklingen blir, sier Garborg til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag