*Nettavisen* Nyheter.

Henges ut med sexsjikanerende bille

Foto: Norges Miljøvernforbund

– Vet ikke om jeg skal le eller gråte, sier zoolog Åge Simonsen.

29.07.09 12:43

Ordkrigen mellom Åge Simonsen og Norges Miljøvernforbund (NMF) under Kurt Oddekalvs ledelse har nådd nye og dyriske høyder. På NMFs hjemmeside settes Simonsen i forbindelse med spionerende og sexsjikanerende bolverksbiller.

«En av billene ble imidlertid litt i overkant frempå og tok seg en tur innenfor uniformsskjorten til en av våre kvinnelige ansatte. Ettersom dette er å gå over grensen for hva selv tøffe miljøkrigere kan tolerere, ble den frekke billen fanget og lagt under lupen,» skriver NMF på sin hjemmeside.

LES OGSÅ:Sparket sin forlover fra miljøjobb

Saken er illustrert med et bilde av en bille med et videokamera på hodet. Les hele billeartikkelen her (Websiden er slettet etter Nettavisens omtale av saken) på NMFs hjemmeside.

- Sårende
Åge Simonsen, som nylig ble sagt opp i NMF; sier at webartikkelen klart er et forsøk på å sverte ham.

- Artikkelen insinuerer at jeg forsøker å ødelegge for MNF. Historien om den frekke billen er en subtil hentydning om at jeg har sjikanert kvinnelige kolleger. Jeg syns det grenser opp mot mobbing. Hele artikkelen er skrevet i typisk Oddekalv-stil. Men selv om jeg syns det er sårende, så er det jo så barnslig og useriøst det der at jeg tror det slår tilbake på Miljøvernforbundet. De ødelegger for seg selv. En kan jo undres over hva organisasjonens sponsorer tenker når de ser en slik artikkel, sier Simonsen.

- Injurierende
Simonsen har varslet at han vil gå til sak mot NMF for usaklig og ugyldig oppsigelse. Hans advokat, Per Danielsen, har også lest billeartikkelen på organisasjonens hjemmeside.

- Jeg ser på det som mobbing og trakassering i forbindelse med en alvorlig oppsigelsessak. Artikkelen vil føre til at Simonsen få et enda høyere oppreisingsbeløp til slutt, sier Danielsen til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Han mener at artikkelen er både ærekrenkende og injurierende.

- En fagspøk
Kurt Oddekalv forsvarer billeartikkelen overfor Nettavisen.

- Såpass må Simonsen tåle. Det er en fagspøk. Utover det har jeg ikke noen kommentar. Dere får skrive hva dere vil. Jeg gidder ikke å bruke tid på å kommentere ansatte som sprer faenskap i avisene, sier Oddekalv til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.