Gå til sidens hovedinnhold

Hengt ut av statsministeren

Taxisjåfør Gurdeep Singh Sandhu sendte et anonymt brev til statsminister Jens Stoltenberg. Nå er han politianmeldt og frykter for jobben sin.

(iOslo.no) 19. mars i år sendte taxisjåfør Gurdeep Singh Sandhu et brev til Stoltenberg hvor han beskrev flere opprivende, etniske konflikter i Drammen Taxi. I brevet krevde han at noe måtte gjøres med forholdene i selskapet. Brevet ble signert med navn, men Sandhu ba om at navnet hans ble holdt anonymt.

Videresendt med fullt navn
Dette ønsket ble glatt oversett av Statsministerens kontor (SMK). Et helvete startet for drosjesjåføren.

- De videresendte brevet mitt til Samferdelsdepartementet, som igjen videresendte det til Buskerud fylkeskommune, uten å fjerne navnet mitt, sier Sandhu til iOslo.no.

Dermed var brevet fullt tilgjengelig for innsyn, og en journalist skal ha brakt brevet videre til Drammen Taxi. I brevet sto det også at Sandhu selv hadde sendt en kopi av brevet til samferdselsministeren.

«Stasi-arkiver»

I brevet skriver han at taxiselskapet deler inn de ansatte etter etnisitet, og setter gruppene opp mot hverandre. De som er «medgjørlige» får lukrative kjøreavtaler og god behandling.

Han forteller også at ledelsen i taxiselskapet har opprettet «Stasi-arkiver» hvor de samler opplysninger om ansatte de ikke liker, og at ansatte som har sagt ifra om forholdene i taxiselskapet tidligere, er blitt brakt til taushet og straffet.

Likevel sendte Statsministerens kontor brevet videre til Samferdselsdepartementet - med Gurdeep Singh Sandhus signatur.

Statministerens kontor sier at dette er slikt man må regne med når man skriver brev til Jens Stoltenberg - selv om man ber om å være anonym.

Politianmeldt
Gurdeep er svært fortvilet over at hans anonyme brev til Jens Stoltenberg er gjort offentlig med navn. Nå frykter han konsekvensene.

- Drammen Taxi har politianmeldt meg. De har også sendt brev til Samferdelsmyndighetene hvor de ber om at taxiløyvet mitt tilbakekalles, forteller Gurdeep.

Politiet i Drammen bekrefter overfor iOslo.no at Drammen Taxi anmeldte sjåføren for ærekrenkelser den 12. mai.

- Siden alle vet at jeg har skrevet brevet, kan jeg like godt stå fram hos dere, også, sier han.

- Usaklig
Daglig leder i Drammen Taxi, Johan Remmen, avviser beskyldingene i Sandhus brev.

- Dette brevet inneholder så grove påstander som er så usaklige at det er vanskelig å ta dem alvorlig, sier Remmen til iOslo.no.

Remmen bekrefter at Sandhu er anmeldt for påstandene i brevet, og i tillegg har Drammen Taxi bedt Buskerud fylkeskommune om å vurdere mannens taxiløyve.

- Han kommer med så grove beskyldninger at vi finner det vanskelig å fortsette samarbeidet med ham som taxisjåfør. Som sjåfør skal man være lojal i forhold til sentralen, og vi mener at dette har han brutt, sier Remmen.

Frykter for jobben
Gurdeep er svært kritisk til SMKs opptreden i saken.

- De har gjort det helt feil, siden de ikke har lest gjennom brevet ordentlig. Nå vil ingen skrive brev til statsministeren igjen.

Taxisjåføren frykter også for sitt levebrød som taxisjåfør.

- Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre nå, sier Gurdeep.

Da iOslo.no ba om innsyn i Gurdeeps brev fra Likestillingsombudet, var navnet hans og navnet på taxiselskapet sladdet. Men da iOslo.no gjorde det samme fra SMK, var navnet fullt synlig i dokumentene.

Under ser man hvordan Sandhu signerte brevet og understreket at han ville være anonym.

Les flere nyheter på iOslo.no

Reklame

Nå er det tilbud på de populære julepysjene