RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Henlegger anmeldelse av Shabana

Sist oppdatert:
Oslopolitiet har bestemt seg for å henlegge Mulla Krekars anmeldelse av Shabana Rehman.

På rekordtid har politiet avgjort at det ikke finnes fornuftige grunner til å etterforske Rehmans Krekar-løft. Politiet mener komikeren ikke hadde til hensikt å legemsfornærme Krekar da hun løftet ham under et debattmøte på Smuget tirsdag i forrige uke, melder TV 2 Nyhetene.

Det ble tidligere hevdet at saken overføres til konfliktrådet, men det er ikke et skritt politiet vil ta.

- Hvis saken skal til Konfliktrådet må partene selv ta initiativ til dette. Da blir det i så fall en sivilrettslig sak, sier politijurist Racha Maktabi til TV 2.

Meling vurderte henleggelse
Politiets henleggelse kommer etter at Krekars advokat Brynjar Meling tidligere mandag uttalte til NTB at det var aktuelt å trekke anmeldelsen.

Rehman hadde i forkant bedt om å få møte mullaen for å avklare striden som har oppstått, men krevde blant annet at hun slapp å be om unnskyldning, samt at hun fikk løfte Brynjar Meling.

- Med dette nivået har ikke Rehman kraft til å fornærme noen som helst, verken på den ene eller den andre måten. Dette åpner for å trekke anmeldelsen - rett og slett for å ikke gi henne mer PR enn hun allerede har fått, sier Krekars advokat Brynjar Meling til TV 2 Nettavisen.

- Dette viser vel for hele verden hvem som ønsker å bygge en bro - mulla Krekar eller Shabana Rehman, sier advokaten.- Fornuftig av politiet
TV 2 Nettavisen lyktes ikke å komme i kontakt med Rehman mandag kveld, men snakket med hennes eldste bror. Han hadde ikke vært i kontakt med søsteren, og visste ikke om Shabana var klar over at løftet er henlagt.

- Men dette var fornufitg av politiet. Vi har jo aldri tatt anmeldelsen særlig alvorlig, og vi har ikke tenkt så mye på den. Dette er ikke noe Shabana har gått og tenkt på, humrer Shakil Rehman. Han er glad for henleggelsen, men hadde likevel ønsket at mullaen hadde trukket saken selv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere