Henlegger anmeldelse fra Jays Ndure i voldssak hvor han selv er tiltalt

FIKK NEI: Jays Saidy Ndure anmeldte eks-samboeren for å ha bitt ham i ryggen, men både politiet og statsadvokaten har henlagt saken. Hans forsvarer er lite fornøyd med avgjørelsen. I januar må han selv møte i retten tiltalt for flere tilfeller av vold mot eks-samboeren.

FIKK NEI: Jays Saidy Ndure anmeldte eks-samboeren for å ha bitt ham i ryggen, men både politiet og statsadvokaten har henlagt saken. Hans forsvarer er lite fornøyd med avgjørelsen. I januar må han selv møte i retten tiltalt for flere tilfeller av vold mot eks-samboeren. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Friidrettsstjernen anmeldte eks-samboeren for biting, men både politiet og statsadvokaten henla saken.

01.12.15 19:42

I slutten av januar må sprinteren Jays Saidy Ndure møte i retten tiltalt for flere tilfeller av vold mot sin eks-samboer.

I samme sak har han også anmeldt henne for legemsbeskadigelse fordi han mener at hun skal ha bitt ham natt til 8. november i fjor.

Her kan du tipse Nettavisens journalist på mail, eller ring 02060.

Klikk på bildet for å forstørre.

Advokat Mette Yvonn Larsen forsvarer Jays Saidy Ndure. Foto: Roald, Berit (NTB scanpix)

– Ikke gjort noe straffbart mot Ndure

Politiadvokat Camilla Ek Sørensen ved Romerike politidistrikt henla anmeldelsen, men Ndures forsvarer Mette Yvonn Larsen klaget avgjørelsen inn til statsadvokaten.

I dag ble det offisielt at også hun har henlagt anmeldelsen.

– Klagen hans er ikke tatt til følge, dermed blir henleggelsen opprettholdt, bekrefter Nina Søndersrød ved Oslo statsadvokatembeter til Nettavisen.

– Årsaken er at det helhetlige bevisbildet gjør at man ikke kan bevise at fornærmede har gjort noe straffbart mot ham.

– Hadde ikke blitt henlagt hvis min klient var kvinne

Ndures forsvarer er ikke overrasket over henleggelsen, og kommer med et stikk til både politiet og statsadvokaten.

– Hvis min klient hadde vært kvinne, og den anmeldte en mann, hadde anmeldelsen aldri blitt henlagt, sier Larsen til Nettavisen og fortsetter:

Klikk på bildet for å forstørre.

Natt til 8. november i fjor ble Ndure pågrepet av politiet og satt på glattcelle (illustrasjonsfoto av glattcelle ved Romerik politidistrikt). Foto: Paul Weaver / Nettavisen

– Vi anmeldte eks-samboeren for legemsbeskadigelse, fordi vi mener hun har bitt ham i ryggen. Min klient har et kraftig bitemerke i ryggen, og det er ikke noe som etter vår oppfatning har skjedd i et nødverge. Hvis hun hadde fått bitemerket fra ham hadde saken aldri blitt henlagt.

Bistandsadvokaten for den fornærmede kvinnen er Siv Hallgren.

– Jeg er ikke overrasket over henleggelsen. Vi har tidligere fått opplyst at politiet har henlagt saken, og nå gjør statsadvokaten det samme, sier hun til Nettavisen.

- Det som har skjedd blant annet denne kvelden er åpenbart temaer. Det blir temaer under rettssaken.

Ifølge tiltalen, i voldssaken som starter i retten i januar, skal ulike voldsforhold ha skjedd i tidsrommet januar til november 2014. Ndure er tiltalt for å ha spyttet på eks-samboeren, tatt kvelertak og slått henne gjentatte ganger. Han er også tiltalt for å ha dyttet henne, slik at hun falt på gulvet, og for å ha sparket henne.

Klikk på bildet for å forstørre.

Bistandsadvokat Siv Hallgren. Foto: Torstein Bøe (NTB scanpix)

– Ndure benektet å ha blitt skadet

I tiltalen kommer det også frem at Ndure skal ha drapstruet fornærmedes slektninger. Natt til 8. november ble han pågrepet av politiet i parets hjem etter melding om en ny voldsepisode.

Natten måtte han tilbringe på glattcelle.

Ndure har hele tiden nektet straffskyld, og i sommer postet han et innlegg på Facebook der han tok bladet fra munnen og fortalte om sine verdier, og at han var blitt oppdratt til aldri å slå en kvinne.

Nettavisen kjenner til at Ndure i sitt første politiavhør forklarte at han ikke var blitt slått eller skadet av fornærmede den aktuelle natten da han ble pågrepet.

Statsadvokaten har i sin begrunnelse for henleggelse av anmeldelsen lagt til grunn denne forklaringen.

Det er særlig lagt vekt på at han ble spurt om han hadde skader eller merker da han var i det første avhøret. Dette benektet han da. Anmeldelsen hans kom først 18 dager etterpå, sier statsadvokaten.

Klikk på bildet for å forstørre.

Politiadvokat ved Romerike politidistrikt Camilla Ek Sørensen. Foto: Terje Pedersen

I vår ble det kjent at Ndure ikke var tatt ut i elitegruppen til Norges Friidrettsforbund.

Bakgrunnen ble oppgitt å være at Ndure ikke hadde kommet til enighet med forbundet om betingelsene for en samarbeidsavtale.

Ndure har norgesrekordene både på 100- og 200-meter sprint.

Politiadvokat Ek Sørensen sier til Nettavisen at hun ikke ønsker å kommentere saken før rettssaken starter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.