Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Henlegger anmeldelse fra Jays Ndure i voldssak hvor han selv er tiltalt

FIKK NEI: Jays Saidy Ndure anmeldte eks-samboeren for å ha bitt ham i ryggen, men både politiet og statsadvokaten har henlagt saken. Hans forsvarer er lite fornøyd med avgjørelsen. I januar må han selv møte i retten tiltalt for flere tilfeller av vold mot eks-samboeren.
FIKK NEI: Jays Saidy Ndure anmeldte eks-samboeren for å ha bitt ham i ryggen, men både politiet og statsadvokaten har henlagt saken. Hans forsvarer er lite fornøyd med avgjørelsen. I januar må han selv møte i retten tiltalt for flere tilfeller av vold mot eks-samboeren. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Friidrettsstjernen anmeldte eks-samboeren for biting, men både politiet og statsadvokaten henla saken.

I slutten av januar må sprinteren Jays Saidy Ndure møte i retten tiltalt for flere tilfeller av vold mot sin eks-samboer.

I samme sak har han også anmeldt henne for legemsbeskadigelse fordi han mener at hun skal ha bitt ham natt til 8. november i fjor.

Her kan du tipse Nettavisens journalist på mail, eller ring 02060.

Advokat Mette Yvonn Larsen forsvarer Jays Saidy Ndure.

– Ikke gjort noe straffbart mot Ndure

Politiadvokat Camilla Ek Sørensen ved Romerike politidistrikt henla anmeldelsen, men Ndures forsvarer Mette Yvonn Larsen klaget avgjørelsen inn til statsadvokaten.

I dag ble det offisielt at også hun har henlagt anmeldelsen.

– Klagen hans er ikke tatt til følge, dermed blir henleggelsen opprettholdt, bekrefter Nina Søndersrød ved Oslo statsadvokatembeter til Nettavisen.

– Årsaken er at det helhetlige bevisbildet gjør at man ikke kan bevise at fornærmede har gjort noe straffbart mot ham.

– Hadde ikke blitt henlagt hvis min klient var kvinne

Ndures forsvarer er ikke overrasket over henleggelsen, og kommer med et stikk til både politiet og statsadvokaten.

– Hvis min klient hadde vært kvinne, og den anmeldte en mann, hadde anmeldelsen aldri blitt henlagt, sier Larsen til Nettavisen og fortsetter:

Natt til 8. november i fjor ble Ndure pågrepet av politiet og satt på glattcelle (illustrasjonsfoto av glattcelle ved Romerik politidistrikt).

– Vi anmeldte eks-samboeren for legemsbeskadigelse, fordi vi mener hun har bitt ham i ryggen. Min klient har et kraftig bitemerke i ryggen, og det er ikke noe som etter vår oppfatning har skjedd i et nødverge. Hvis hun hadde fått bitemerket fra ham hadde saken aldri blitt henlagt.

Bistandsadvokaten for den fornærmede kvinnen er Siv Hallgren.

– Jeg er ikke overrasket over henleggelsen. Vi har tidligere fått opplyst at politiet har henlagt saken, og nå gjør statsadvokaten det samme, sier hun til Nettavisen.

- Det som har skjedd blant annet denne kvelden er åpenbart temaer. Det blir temaer under rettssaken.

Ifølge tiltalen, i voldssaken som starter i retten i januar, skal ulike voldsforhold ha skjedd i tidsrommet januar til november 2014. Ndure er tiltalt for å ha spyttet på eks-samboeren, tatt kvelertak og slått henne gjentatte ganger. Han er også tiltalt for å ha dyttet henne, slik at hun falt på gulvet, og for å ha sparket henne.

Bistandsadvokat Siv Hallgren.

– Ndure benektet å ha blitt skadet

I tiltalen kommer det også frem at Ndure skal ha drapstruet fornærmedes slektninger. Natt til 8. november ble han pågrepet av politiet i parets hjem etter melding om en ny voldsepisode.

Natten måtte han tilbringe på glattcelle.

Ndure har hele tiden nektet straffskyld, og i sommer postet han et innlegg på Facebook der han tok bladet fra munnen og fortalte om sine verdier, og at han var blitt oppdratt til aldri å slå en kvinne.

Nettavisen kjenner til at Ndure i sitt første politiavhør forklarte at han ikke var blitt slått eller skadet av fornærmede den aktuelle natten da han ble pågrepet.

Statsadvokaten har i sin begrunnelse for henleggelse av anmeldelsen lagt til grunn denne forklaringen.

Det er særlig lagt vekt på at han ble spurt om han hadde skader eller merker da han var i det første avhøret. Dette benektet han da. Anmeldelsen hans kom først 18 dager etterpå, sier statsadvokaten.

Politiadvokat ved Romerike politidistrikt Camilla Ek Sørensen.

I vår ble det kjent at Ndure ikke var tatt ut i elitegruppen til Norges Friidrettsforbund.

Bakgrunnen ble oppgitt å være at Ndure ikke hadde kommet til enighet med forbundet om betingelsene for en samarbeidsavtale.

Ndure har norgesrekordene både på 100- og 200-meter sprint.

Politiadvokat Ek Sørensen sier til Nettavisen at hun ikke ønsker å kommentere saken før rettssaken starter.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!