Gå til sidens hovedinnhold

Henlegger brudekjøp

67-åringen vil betale 800.000 kroner for å gifte seg med en 17 år gammel asiatisk jente. Nå er saken henlagt.

Politiet i Hedmark har henlagt saken mot den 67 år gamle mannen fra Øvre Romerike, skriver Romerikes Blad. Før jul bekreftet 67-åringen selv at han har inngått en kontrakt med den unge jentas mor. I kontrakten står det at han har rett til å gifte seg med jenta av asiatisk opprinnelse ved å betale 800.000 kroner til moren. Jenta var da bare 16 år gammel.

Det er Hedmark politidistrikt som har etterforsket saken. Jenta er bosatt i distriktet, men nå har altså politiet henlagt saken som «intet straffbart forhold».

- Tror han er i Thailand
TV 2 Nettavisen har forsøkt å få tak i juristene på saken, men på grunn av påskeferien er det ingen som kan kommentere henleggelsen onsdag formiddag.

Mannens to voksne døtre forteller til Romerikes Blad at 67-åringen har vært forsøkt innkalt til avhør, men han har ikke vært mulig å komme i kontakt med.

- Jeg tror han er i Thailand for å gifte seg nå. Det blir jo spekulasjoner, men jeg tror hun fyller 18 år ved disse tider, sier den ene datteren til avisen. Hun synes det er hårreisende at noen kan gjøre noe slikt.

Har betalt forskudd
Ifølge avtalene skal mannen ha betalt 70.000 kroner da den ble underskrevet. De resterende 730.000 kronene skal han betale når de gifter seg når jenta har fylt 18 år.

Jenta, som i dag er 17 år, er født og oppvokst i Norge. Hennes mor er av asiatisk opprinnelse, mens faren er norsk.

- En absurd avtale
Politistasjonssjef Per Erik Skaugerud på Elverum brukte sterke ord om saken da de innledet etterforskningen før jul i fjor.

- Dette er en absurd avtale som involverer et barn. Dette er helt klart så alvorlig at det er en oppgave for de rette fagmyndigheter, nemlig barnevernet, sa Skaugerud til TV 2 Nettavisen.

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken