*Nettavisen* Nyheter.

Henning og gamlingene

De er gamle, men de skinner og strutter. Veteranene startet på sitt Rally Monte Carlo i dag. Se de flotte bildene.

25.01.07 18:08

(iOslo.no) - Vi er akkurat nå utenfor Gøteborg, sier Olav Helge som er kartleser på Knut Larsens Volvo PV fra 1961. Klokken 1100 i dag stakk de ut fra Scandic KNA Hotel i Oslo sammen med 19 andre doninger. På tirsdag skal de være framme i Monte Carlo i dette som kalles Rallye Monte Carlo Historique.

Til å sende dem trygt av gårde hadde KNA hentet Henning Solberg som for bare en uke siden kjørte det virkelige Rallye Monte Carlo sammen med sin bror Petter.

Ikke raskest

- Vi skal kjøre noen av de samme etappene, forteller Olav Helge, men for oss er det ikke om å gjøre å komme først frem.

Konkurransesegmentet blir tatt vare på gjennom etapper som skal gå unna på idealtid (gjennomsnittsfart) og da blir det prikkbelastning for hvert sekund en er på hver side av idealtiden.

Guttetur

- Da er det jeg som må fortelle ham at han ligger 50 sekunder bak, gi gass, eller tre sekunder foran, brems litt, forteller den entusiastiske juristen som har kastet seg med på denne gutteturen.

- Helt guttetur er det ikke, ut fra Oslo i dag gikk det også et rent damelag. Grete Keyser og Thea Sundt i en vakker Amazon.

- PV'en har Knut Larsen kjøpt for nettopp formålet, så vi frykter ikke break down.

Andre deltagere er Gunnar Fadum og Per Malling som kjører i den samme bilen som de kjørte med i det virkelige Rallye Monte Carlo i 1955, en Sunbeam MK3.

Les flere nyheter fra Oslo her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.