RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hentet inn narkobaron

Sist oppdatert:
Norge har for første gang hentet en utenlandsk borger bosatt i utlandet til Norge for å få dem straffet her i landet.

Torsdag ble Mourad El Machouri (30) eskortert av sivilt politi fra Amsterdam i Nederland til Norge. Han er utpekt som leder av et internasjonalt narkotikanettverk, skriver VG. Dette nettverket ble avdekket av politiet under operasjon Broken Lorry.

Et beslag av 9,8 kg heroin og 5,8 kg hasj ved Svinsund den 28. februar i år var opptakten til opprullingen av det politiet mener er et godt organisert nettverk med personer av marokkansk opprinnelse. De skal ha smuglet inn 32 kg heroin, 25 kg amfetamin, 22 kg kokain og minst 4 tonn hasj.

El Machouri er nå varetektsfengslet i fire uker. I august fastslo tingretten at El Machouri og hans medsammensvorne var del av et nettverk som utelukkende drev med kriminalitet. Mannens forsvarer, Heidi Yssen, sier påtalemyndigheten har varslet at de vil gå for strengeste straff.

Selv nekter El Machouri straffskyld. Yssen sier han har fått blåmerker på hender og føtter etter håndhjernene og sier han opplever det som negativt at man forsøker å gjøre ham til en stor kriminell i Norge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere