*Nettavisen* Nyheter.

Her ble 70-åringen beskutt

Kvinnen (70) ble skutt i ryggen med en gummikule: - Det kunne gått veldig galt.

29.01.08 10:55

(iOslo.no) Den 70 år gamle kvinnen som rett før klokken ett mandag ettermiddag ble beskutt med gummikuler, forteller at opplevelsen var svært underlig. Hun var ute for å kjøpe avis da et skudd traff henne.

- Jeg spaserte bortover for å handle en avis. Så stoppet jeg opp en liten stund, og da hørte jeg et smell. Like etter kjente jeg en stikkende smerte under høyre skulder, forteller 70-åringen, som foretrekker å være anonym, til iOslo.no.

Kula gikk gjennom tre lag
Hun forteller at hun snudde seg i det samme sekundet som hun ble skutt, men hun klarte ikke å få øye på gjerningsmennene. 70-åringen fikk et blødende sår av skuddet.

- Kulen gikk gjennom parkasen, genseren og BH-en til huden som fikk en rift. Det har gått bra, men det kunne gått veldig galt, sier hun, og tør nesten ikke tenke på hva som hadde skjedd hvis hun hadde blitt truffet i halsen eller øyet.

Hun ble plastret kort tid etter den smertefulle hendelsen, og slapp et besøk til legevakten. Kvinnen nekter å tro at noen skjøt på henne med overlegg.

- Jeg har bodd her i 45 år og aldri vært uvenn med noen. Jeg var bare uheldig som var der, sier hun.

- Så du tror ikke at noen har skutt på deg med vilje?

- Jeg tror det bare var jeg som gikk der akkurat da noen ungdommer skulle prøve luftgeværet sitt. De har lekt seg og truffet meg, vært uheldige. Det er jeg helt sikker på, sier 70-åringen.

Ikke redd
Hun forteller at politiet anslår at skuddene kom fra blokka i Martin Linges vei 5 eller 7. På spørsmål fra iOslo.no sier politiførstebetjent ved Manglerud politistasjon Heidi Nybø at de ikke er sikre på hvor skuddene kom fra.

- Hvor skytingen kommer fra vil etterforskningen vise. Det er ennå for tidlig å si, sier Nybø.

Hun forteller at ingen gjerningsmenn er pågrepet, men at etterforskningen, som startet mandag, fortsetter utover tirsdagen.

- Tør du å kjøpe avisen igjen i morgen?

- Jeg er ikke redd. Overhodet ikke. Og jeg er ikke sur på dem som skøyt, fordi jeg er sikker på at de bare var uheldige.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag