RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her ble det trangt!

Foto: Birthe Steen Hansen (iBergen.no)
Sist oppdatert:
Den var hit, men ikke lenger, for den tyske trailersjåføren.

(iBergen.no) Klokken 09.40 tirsdag morgen ble det bom stopp for trailersjåføren. Da han skulle under jernbaneovergangen i Kalfarveien, ble han raskt klar over at han var kommet i litt av en klemme.

Kjørte i broen
For den ene av de to broene ble i laveste laget for den robuste traileren. Etter å ha vurdert høyden, gjorde den 49-årige sjåføren likevel et forsøk på å kjøre gjennom, og smalt dermed oppi broen med taket.

- Det kom noen skader på broen. Jernbaneverket er varslet og skal komme og se på det, sier operasjonsleder Oddvar Nordfonn i Hordaland politidistrikt til iBergen.no.

Kilte seg fast
Sjåføren klarte selv å få løsnet bilen fra broen, men da oppsto et annet problem. I den trange gaten med en lang hale av biler bak seg forsøkte tyskeren å snu vogntoget, men det gjorde bare vondt verre. For snart sto han kilt mellom hus på venstre side, et gjerde på høyre side og parkerte biler på alle kanter.

Til slutt ble løsningen at han måtte få vrikket bilen på rett kjøl og rygge opp den 1,5 kilometer lange og smale bakken, med politiet som eskorte.

Kan få erstatningskrav
Trolig var det tyskerens GPS som spilte ham et puss. Han var på vei til et firma i Møllendalsveien men fikk en ukurant rute foreslått av datasystemet. Dermed havnet han på den trange veien og skapte trafikkaos.

- Klokken 10.35 hadde traileren kommet seg opp bakken. Det vil ikke komme noen forføyninger i forhold til dette fra politiet, men det kan komme krav om erstatning fra Jernbaneverket for skadene på broen, sier Nordfonn.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere