*Nettavisen* Nyheter.

Her ble han tatt

Her, i byen Zwolle, ble Hassan Samriye Hashin pågrepet av nederlandsk politi fredag, siktet for drapet på Hedda Karterudseter.

09.01.05 21:07

Hassan Samriye Hashin brukte bankkortet sitt mens han var på rømmen, og la igjen elektroniske spor som ledet politiet til Nederland. Etter at Hashin tok ut sine siste penger i byen Sittard har kontoen vært tom.

Like før jul ba norsk politi sine kolleger i Nederland om å gjøre et nytt fremstøt i saken, og fredag fikk de full klaff. Hashin ble pågrepet i en leilighet i et belastet område av byen Zwolle, der han trolig har oppholdt seg hos somaliske venner.

Da hadde han vært nesten to og en halv måned på flukt.

Pågripelsen skal ha skjedd uten dramatikk.

Hashin er registrert med sitt eget navn hos nederlandsk politi, men politiet vil likevel ikke få bekreftet identiteten hans før mandag.

Senere neste uke vil Hashin trolig bli utlevert til Norge, dersom han samtykker. Motsetter han seg utlevering, må saken opp for nederlandske domstoler før en utlevering kan skje. I verste fall kan utleveringen ta måneder.

Medelevene til Hedda Karterudseter på Sogndal Folkehøyskole er lettet over at Hashin er pågrepet.

- Vi synes det er veldig bra at han er tatt. Selv om vi ikke vet om det er den rette, ser vi lyst på saken, sier elevrådsleder Kristin Kyrkjeeide Olsen ved Sogndal Folkehøyskole til TV 2 Nyhetene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.