*Nettavisen* Nyheter.

Her blir det 30 varmegrader mandag

Været:

HØYE TEMPERATURER: Mandag er det ventet over 25 grader og noen steder over 30 grader Østafjells. Foto: Faksimile (Meteorologisk institutt)

Uka starter med sol fra nesten skyfri himmel over Sørlandet og Østlandet, og det blir varmt.

25.06.18 12:45

Sola skinner fra nesten skyfri himmel over Sørlandet og Østlandet mandag morgen, ifølge Meteorologisk institutt.

- Nå er vi inne i en periode med varmt og fint vær og over 25 grader flere steder, men det aller beste været og de høyeste temperaturene får Østlandet med Telemark og Sørlandet. Her er det gode muligheter for temperaturer på 30 grader mandag, sier statsmeteorolog Rafael Escobar Løvdahl til Nettavisen.

Det er et høytrykk over det britiske øyer som nå skaper en værsituasjon som gir best uttelling for folk øst for vannskillet.

Værvarselet for Østlandet og Telemark mandag er skiftende bris og stort sett pent vær. Langtidsvarselet for hovedstaden viser fint vær, høye temperaturer og null nedbør hele uka. Tirsdag, onsdag, fredag og lørdag viser værkartet sol fra skyfri himmel.

Varmest mandag morgen var Rygge med 20,2 grader. Søndag var det Busnes målestasjon ved Notodden i Telemark som nådde høyest. Der ble det målt 25,4 grader på det meste.

- Mot slutten av uken kommer det et lite lavtrykk inn over Midt-Norge, og det vil også merkes Østafjells med skyer og noe lavere temperaturer, men vi snakker fortsatt om gode sommertemperaturer, sier Løvdahl.

Klikk på bildet for å forstørre.

VARMT, VARMERE: Temperaturutsiktene for Oslo mandag viser at det kan bli 30 grader i skyggen. Foto: Johan Nilsson/faksimile (NTB Scanpix/Meteorologisk institutt)

I Nord-Norge er det Finnmark som slipper billigst unna. Finnmarksvidda og Øst-Finnmark kan få temperaturer opp i 20 grader på det meste denn e uka, ifølge meteorologen.

Les også: - Ikke dra til Syden, nå kommer sola og varmen tilbake

Les også: Derfor er det en ring rundt sola i dag

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag