*Nettavisen* Nyheter.

Her blir det best fyrverkerivær

Foto: (Scanpix)

Og denne byen har hatt rekordkulde i år

28.12.10 23:45

Norge har vært preget av rekordkulde i desember, men i det vi går inn mot nyttårshelgen begynner det å tø opp rundt omkring i det ganske land.

- Østlandet og Sørlandet kan vente seg det beste rakettværet, melder meteorolog Kristen Myklebust Ravnestad hos Storm.

Ingen av de fire største byene våre får det særlig kaldt ved midnatt nyttårsaften, kaldest blir det i Oslo med minus seks grader, i Bergen spås det null grader, i Trondheim pluss to og i Stavanger pluss tre.

Rekordkald Kristiansand
Selv om det i Kristiansand spås én varmegrad når det bikker over i 2011, ligger sørlandsbyen an til å få en rekordkald desember, hele 9,4 grader kaldere enn vanlig, i snitt.

- Siden målingene begynte ved Kjevik i 1941, har det aldri vært så kaldt, forteller Ravnestad.

- Desembersnittet ved Kjevik har tradisjonelt vært 0 grader, og så årets snitt på -9,4 er altså 9,4 grader kaldere enn vanlig, melder meteorologen.

Ellers meldes det om rekordkulde også i flere av de andre store, norske byene, bare i 1981 har vi hatt en kaldere desembermåned enn den vi har nå i Stavanger, Bergen og Oslo.

Fyrverkeriskyer i Nord-, Vest- og Midt-Norge
Ravnestad melder at et lavtrykk passerer nord for oss de nærmeste dagene, og at dette bringer temperaturene noe nærmer den rød delen av termometeret, men dette vil merkes som snø fra Rogaland til Troms, mens Sør- og Østlandet vil ligge i le. Kun ytterst ved kysten sør for Stad frykter man nedbør som regn de nærmeste dagene.

- Kombinasjonen snø og skyer gir nok ikke de beste fyrverkeriforholdene i Nord-, Vest- og Midt-Norge, forteller meteorolog Ravnestad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.