RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her blir det kø denne helgen også

På grunn av veiarbeider rundt Minnesund blir det kø også denne helgen. Slik så det ut med få minutters mellomrom under påskeutfarten.
På grunn av veiarbeider rundt Minnesund blir det kø også denne helgen. Slik så det ut med få minutters mellomrom under påskeutfarten. Foto: Webkamera Statens Vegvesen
Sist oppdatert:
- Ikke stress og hold køen, anbefaler Veitrafikksentralen.

I helgen er det pinse og nok en gang er det langt flere som skal på farten enn en vanlig fredag.

Og køene kan starte allerede rundt lunsjtider.

- Erfaringsmessig ser vi en økende trafikk fra lunsjtider og utover. Folk er ofte flinke til å spre utfarten, og vi så noe utfart allerede i går. Vi regner med større innfart 2. pinsedag, forteller trafikkoperatør Christofa Key-Nilsen i Veitrafikksentralen til Nettavisen.

Køer ved Minnesund

Mest trafikk og kø blir det trolig på E6 nordover fra Oslo, altså fra Minnesund og nordover. Alternativ rute der er E16 via Kløfta og RV24 til Stange eller eventuelt RV4.

- I forbindelse med siste rest av veiprosjektet langs Minnesund er det toveistrafikk i Morskogtunnelen hvor det legges nytt dekke. Dette vil skape ekstra trafikale utfordringer og det er lurt å beregne ekstra god tid der, sier Key-Nilsen.

Også under påskeutfarten dannet deg seg køer ved Minnesund.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Klokka 10.33 var det stille på E6 ved Minnesund.


- Tenk alternativt

Har du tenkt deg hjem mandag 2. pinsedag må du i alle fall regne med køer.

- Spesielt ved Svinesund, E6 nordfra, RV3 og 4, E18 inn mot Oslo og E16 blir det kø.

- Når bør de folk vurdere å reise hjem for å unngå kø?

- Det er lurt å tenke alternativt. Reis veldig tidlig eller drøy til kvelden, da er gjerne trafikkmengden litt mindre. Ellers må man regne med kø i en slik utfartshelg.

veivesenets nettsider kan du til enhver til følge utviklingen i trafikken på din strekning.

Ber bilistene holde køen

Trafikkoperatøren anbefaler bilistene å gå være godt forberedt før de reiser ut i pinsen, som er den siste store utfartshelgen før sommerferien.

- Ha nok drivstoff på bilen og vær oppdatert på veimeldingene fra Statens vegvesen. Skal man over fjellet er det viktig å sko seg etter været, følg med på meteorologenes oppdateringer. Det er meldt dårlig vær opp mot helgen, så sjekk en ekstra gang, vinterdekk kan være nødvendig, oppfordrer hun.

- Og vær sikker på hvor du skal kjøre og ikke minst vær uthvilt, la være å stresse. Og hold køen! oppfordrer Christofa Key-Nilsen.

Har du barn i bilen finn aktiviteter for dem, men vær obs på løse gjenstander.

- En Ipad på fanget er nok ikke så lurt.

Buss for tog i pinsen

Jernbaneverket skal i  pinsehelgen utføre vedlikeholdsarbeid på Hovedbanen, Drammen -/Askerbanen og Jærbanen noe som fører til innstilte tog og buss for tok på deler av strekningene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere