Gå til sidens hovedinnhold

Her blir han pågrepet

BERGEN/OSLO (TV 2 Nettavisen): Her blir 39-åringen som torsdag skjøt sin ekskone ved Bergen tinghus pågrepet. Ifølge en venn av familien var den permitterte offiseren besatt av barna.

- Barna var nesten som en besettelse for ham, og han brukte mye tid på saken mot kona. Alt som betydde noe, var å få foreldreretten, sier en mann som kjenner familien til VG.

- Mannen er ennå ikke avhørt av politiet. Nå vil han først bli fremstilt for varetektsfengsling, sier etterforskningsleder Tove Lian Mathiesen til TV 2 Nettavisen. Mannen har fått oppnevnt advokat Turid Mæland som sin forsvarer.

- Ufattelig tragedie for guttene
Mannen hadde to barn på 10 og 12 år sammen med sin avdøde ekskone. Ifølge Vg kom mannen aldri over at kona hadde fått den daglige omsorgen av dem.

De to barna blir nå tatt hånd om etter den tragiske hendelsen i Bergen sentrum torsdag morgen.

- Det er først og fremst en ufattelig tragedie for de to guttene som på en helt meningsløs og brutal måte har mistet moren sin. Det er den første tanken som slo meg. Man har jo også en tanke for de pårørende på begge sider. Dette er fryktelig for alle, sier advokat Helge Hansen til NTB.

Avhøres fredag
39-åringen ble pågrepet i Aurland i Sogn og Fjordane, 18 mil fra Bergen ved 15.30-tiden torsdag. Mannen er siktet for å ha skutt sin kone på parkeringshuset City parkeringshus i Bergen ved 09-tiden samme dag.

Fredag skal 39-åringen avhøres i Bergen i forbindelse med drapet. 39-åringen skal fremstilles for varetekt klokken 12.45 opplyser politiet i Bergen til TV 2 Nettavisen.

Flere rettssaker og tvister
39-åringen har sittet i politiets varetekt siden han ble pågrepet klokken 15.39 torsdag ettermiddag.

Forholdet mellom 39-åringen og den 36 år gamle ekskona, hadde i flere år vært preget av rettssaker og tvister.

Torsdag skulle det tidligere ekteparet møtes i retten nok en gang.

Denne gangen hadde 39-åringen krevd refusjon for reiseutgifter på 50.000 kroner som han hadde hatt i forbindelse med samværet med sønnene på ti og tolv år, skriver VG, ifølge NTB.

Det er kvinnens prosessfullmektig, advokat Helge Hansen, som opplyser dette. Hansen hadde avvist kravet og derfor skullet paret møtes i Bergen tingrett.

Hansen sier til TV 2 at det ikke lå signaler i saken som skulle tyde på at mannen kunne gå så langt som han nå skal ha gjort.

- Det har vært forhold av en slik karakter at dette ikke har vært mine tanker i det hele tatt, sier Hansen til TV 2.

Ekteparets historie med tvister og rettssaker startet sin første runde i Bergen byrett i 1995 om retten til daglig omsorg og samværsrett med barna. Saken ble avsluttet samme år, og gjenopptatt to år senere.

Et foreløpig punktum ble satt i Gulating lagmannsrett 27. oktober 1999. Mannen har senere på ulike måter forsøkt å anke saken til Høyesterett, men har aldri fått medhold.

Hadde ikke tjenestevåpen

Det var like før klokka ni torsdag morgen at mange i området rundt parkeringshuset ved Bergen tingrett hørte flere skudd bli avfyrt. Kort tid etter fikk politiet beskjed om at en kvinne på 36 år var funnet drept i parkeringsanlegget.

Store politistyrker jaktet på kvinnens tidligere ektemann, en 39 år gammel kapteinløytnant som skulle møtt i retten. Han ble pågrepet uten dramatikk i Aurland i Sogn og Fjordane, 18 mil fra åstedet.

Politiet ønsker ikke å si noe om mannens psykiske tilstand da han ble pågrepet.

Det er uklart om mannen hadde noe våpen på seg da han ble pågrepet, men ifølge Forsvaret disponerte ikke mannen ikke noe tjenestevåpen.

Politiet føler seg sikre på at de har tatt drapsmannen.

- Ut ifra vitneobservasjoner på stedet og ut ifra at han hadde en rettstvist med ekskonen, er det grunn til å anta at det er gjerningsmannen som er pågrepet, sa politioverbetjent Tove Lian Mathiesen på en pressekonferanse torsdag.

Permittert

39-åringen ble i januar permittert fra offisersstillingen han har i Sjøforsvaret.

Lian Mathiesen ville ikke si noe om hva som var bakgrunnen for at 39-åringen ble permittert. Den drapssiktede mannen er til vanlig kapteinløytnant på Sjøforsvarets utdanningssenter KNM Tordenskjold på Haakonsvern i Bergen.

(NTB/TV 2/TV 2 Nettavisen)

Reklame

Black Week: De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget