RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: TV 2 Nyhetene

Her bodde 21 mennesker

Sist oppdatert:
Hjemmene til 21 mennesker ble pulverisert av steinraset som rammet boligblokken i Ålesund. Fem fryktes drept.

ÅLESUND (Nettavisen): Årsaken til bygningskollapsen er at et større fjellparti løsnet bak boligblokka.

Et fjellparti bak bygningen skal ha løsnet og flyttet hele blokka sju-åtte meter ut mot veien.

Første etasje er helt kollapset og andre etasje delvis rasert. Beboerne forteller at det var som et jordskjelv. De kom seg ut på verandaen og ble reddet av redningsmannskaper og naboer som satte opp stiger.

- Den mest sannsynlige årsaken til raset, er frostspreng. Det har vært kulegrader og varmegrader om hverandre i Ålesund de siste dagene, og dette kan ha ført til frostspreng i fjellmassene bak blokka, sier Dr. Ing. Steinar Trygstad som er Byggteknisk Konsulent for Rambøll Norge AS som eier det sammenraste bygget til TV 2 Nyhetskanalen.

- Sprengte bort fjell
Kjetil Gudmundseth (36), en av de evakuerte naboene, sier til Nettavisen at det ble sprengt bort fjell for å få plass til blokka i forbindelse med at den ble bygget. Blokka skal ha stått ferdig for fem år siden, i 2003.

Det er sterk gasslukt i området, og han har fått opplyst at det skal være en gasstank i kjelleren som skal være brukt til oppvarming.

Politi og brannvesen er bekymret for at den skal eksplodere og har bedt alle trekke seg unna.

Jeg våknet av det jeg trodde var et takras. Deretter singlet det voldsomt i glass som ble knust. Da jeg kom ut på verandaen, så hele gata ut som en slagmark. Gata var full av glass, og overalt ropte folk om hjelp, forteller Anders Svinø til Nettavisen.

Han bor i naboblokka til Fjelltunvegen 31 som kollapset i halv fire-tiden natt til onsdag.

- Jeg løp ut på gata sammen med samboeren min. Vi fikk tak i en stige, og satt den opp mot en av verandaene i den kollapsede blokka. Vi fikk reddet ned fem personer, forteller han.

Se video fra ulykkesstedet her:

275480

Har du foto, video eller tips i saken? Send sms/mms med kodeord tips til 1930. Eller ta kontakt på epost: vaktsjef@nettavisen.no


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere