RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her bodde et lite barn

Sist oppdatert:
I dette rotet bodde det en mor og hennes to barn - sammen med 29 katter. Se sjokkbildene.

Slik har familien i Stavanger bodd i lang tid, en mor, hennes lille datter og hennes voksne sønn. Dyrebeskyttelsen måtte grave seg inn mellom søppel, rot og 29 katter.

- Det så ikke ut, for å si det mildt. Vi har jo sett mye, men dette er det verste jeg har sett både hvordan folk lever og hvordan dyrene har det, sier leder Kari Mills i Dyrebeskyttelsen i Sør-Rogaland til TV 2 Nettavisen.

- Måtte spa deg inn
Det var forrige onsdag at Dyrebeskyttelsen ble kontaktet av en eiendomsmegler som skulle selge det treetasjers huset, som ligger i et boligfelt like utenfor Stavanger sentrum.

Tragedien ble oppdaget da megleren kom til huset, som vedkommende skulle selge på tvangsauksjon siden familien ikke lenger klarte å betale regningene. Dyrebeskyttelsen rykket umiddelbart ut til huset etter meldingen, og det var et sjokkerende syn som møtte dem.

- Det var omtrent en halv meter med bås og søppel i tre etasjer, gammel og rotten mat og klær overalt. Du måtte spa deg inn dørene, forteller Mills.

Inne i huset fant de også til sammen 29 katter. En av kattene av delvis oppspist.

- Dette er ikke noe som har pågått bare i en måned eller to, men dette er noe som har pågått over lang tid. Det er en menneskelig tragedie, men også en stor dyretragedie, sier Mills.

Vurderer anmeldelse
Gjennom helgen har Dyrebeskyttelsen sammen med Dyrevernsnemnda og veterinærer fra Mattilsynet jobbet for å rydde opp i kaoset, ifølge Rogalands Avis. En uke måtte de bruke på å fange de redde kattene.

- Alle kattene har øyebetennelse, de er fulle av innvollsorm og de har øre- og luftveisproblemer. Noen er magre, og noen er i bedre hold, beskriver lederen i Dyrebeskyttelsen i Sør-Rogaland.

Hun er usikker på av de skal gjøre videre med saken, men opplyser at de vurderer om forholdet skal anmeldes til politiet.

- Hele saken er en tragedie, og vedkommende må i hvert fall bli nektet å ha dyr. Jeg har sett mye, men dette her grenser til det helt utrolige og helt ubegripelige, sier Mills.

Naboer skal ha klaget
Rogalands Avis skriver at flere naboer skal ha klaget på lukt fra boligen. Dyrebeskyttelsen i Sør-Rogaland opplyser det samme.

- Det som er det tragiske i henhold til det avisene skriver, så sier alle kommunale instanser at de ikke visste om dette. Men det ble faktisk lagt inn en bekymringsmelding for tre år siden fra naboer, men da ble den henlagt, sier Mills.

Barnevernet i Stavanger er informert om tragedien, men ønsker ikke å kommentere saken. Ifølge VG bor kvinnen og barna nå hos venner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere