RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Google/Nettavisen)

Her bør du helst ikke trenge nødhjelp

Sist oppdatert:
Politiet i Indre Sunnmøre mangler vikarpenger, og har i verste fall 21 mil reisevei for å nå fram til målet i sommer.

Turistbygda Geiranger har vært uten egen politivakt på sommeren i flere år, og fra 1. juli i år ble leieavtalen for etatens kontor sagt opp. Budsjettsituasjonen gjør at patrulje må sendes med ferge eller kjøre via Stryn, skriver Sunnmørsposten.

Lensmann i Sykkylven, Evelyn Lisbeth opplyser ovenfor avisen at de ikke klarer fylle opp tjenestelistene grunnet mangel på sommervikarer.

Og mangelen på vikarer skyldes mangel på penger. Lisbeth - som også fungerer som lensmann for Stranda - kan ei heller pålegge sine ansatte å jobbe mer da det strider mot hviletidsbestemmelsene.

21 mil, 3,5 timer
Helt konkret betyr dette at en uttrykning til Geiranger på natten starter i Ålesund. Problemet er at den eneste fergen som er åpen på natten er Magerholm og Ørsneset, så politiet må kjøre en omvei på totalt 21 mil. Med vanlige fartsbestemmelser i området er dette en tur på over tre og en halv time.

Nettavisen har sjekket normal kjøretid på strekningen. Om alle ferger er åpne, og er avstanden til sammenligning like over to timer - og omtrent halve avstanden.

Turist- og næringslaget i Geiranger har kjempet lenge for å få politibetjenter om sommeren, men sliter med å få gehør.

- Det på grunn av tilbakemeldingene om at det ikke er nok kriminalitet her til at det blir prioritert, sier leder Thomas Grande til Sunnmørsposten.

Grande mener situasjonen er uholdbar, og uansvarlig fra politikernes side.

Sørgelig underbemannet
Lokallagsleder Jan Magnar Sandvik i politiets fellesforbund på Sunnmøre er frustrert.

- Vi må selv holde stengt her resten av uka på grunn av det samme, sier Sandvik, som er politiførstebetjent ved Sula lensmannskontor til Sunnmørsposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere