RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her brekker nakken

Foto: Rolf Frøyland
Sist oppdatert:
Sindre (24) ba vennen ta bilde av hoppet, på samme sted som en 17-åring døde i februar.

(iBergen.no): Tirsdag tar Sindre Bøgwald Sæland og kompisen Rolf Frøyland turen til skianlegget i Eikedalen på Kvamskogen for å stå på snowboard. Klokken er rundt ett på formiddagen, og det er strålende sol. Perfekt vær for snowboard, og for kule bilder, tenker de to.

Sæland ber kompisen stå klar med kameraet, og går høyt opp i bakken for å gjennomføre et hopp på en såkalt «bigjump».

Men noe går galt. Sæland mister kontrollen, og faller fremover. 24-åringen lander først på ryggen, spretter opp igjen og går i bakken med nakken først.

– Jeg så at hele kroppen hans føk over nakken. Det så stygt ut. Men han reiste seg opp igjen med en gang, derfor trodde vi ikke det var noe alvorlig, forteller Rolf Frøyland til iBergen.no.

Kjente prikking i armene
Men det går ikke lang tid før de skjønner at noe er galt.

– Sindre gikk et stykke, men klarte ikke å bære brettet sitt. Etter om lag 50 meter måtte han sette seg ned, fordi han ble dårlig og det begynte å prikke i armene hans, forteller Frøyland.

Ikke lenge etterpå befant Sæland seg i helikopter på vei til Haukeland Universitetssykehus, skriver Bergens Tidende. Der ble det konstatert at en av nakkevirvlene hans er knust i fem biter. En annen er det brist i, og den har trengt seg en halv centimeter inn i ryggmargen. Hadde virvelen trengt seg litt lenger inn ville Sæland vært lam.

– Det var idiotisk av meg å ikke undersøke forholdene på forhånd. Man bør alltid sjekke både hoppet og unnarennet før man setter utfor. Det var første gangen i bakken i år. Jeg var vel litt smågira, sa Sæland til BT.

Dødsulykke samme sted
13. februar døde en 17-åring av skadene han pådro seg etter et hopp på et såkalt ”bigjump” i Eikedalen. Hoppet sto samme sted som der Sæland skadet seg. Men daglig leder i Eikedalen skisenter, Fredrik Tønjum, avviser at det er det samme hoppet.

- Vi fjernet bigjumpen etter dødsulykken. Denne gangen skjedde ulykken etter et hopp fra en naturlig kul i terrenget som befinner seg der bigjumpen sto. Det er med andre ord ikke snakk om noe hopp, sier Tønjum til avisen.

Sæland er nå innlagt ved nevrokirurgisk avdeling på Haukeland. 24-åringen blir operert i dag, og allerede mandag kan han være utskrevet fra sykehuset.

– Forhåpentligvis slipper han uten noen varige mén. Han har vært utrolig heldig, sier kompisen Rolf Frøyland.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere