Gå til sidens hovedinnhold

Her bryter Hamre sammen

I et sterkt intervju med TV 2 viser Atle Hamre hvor hardt utpressingsanklagene går inn på ham. Travkusken tror han aldri kommer tilbake.

Atle Hamre sier han ikke er bitter etter alt som har skjedd.

- Jeg er bare fryktelig lei meg, sier Atle Hamre i det første intervjuet han gir på lenge.

Mandag var første dag i retten i den andre utpressingssaken Atle Hamre har vært involvert i. I 2002 ble han dømt til 5 års fengsel for utpressing av skipsreder Thor Christensen. Hamre hadde nettopp kommet tilbake på travbanen da han ble pågrepet og siktet for utpressing av finansmannen Trond Wilhelmsen.

Peker på Hamre
En 33 år gammel torpedo fortalte i Kristiansand tingrett mandag hvordan han fikk oppdraget fra Atle Hamre, og at han trodde at kravet mot Trond Wilhelmsen var reelt. Gjennom hele dagen satt Hamre på tiltalebenken og lyttet til de fire torpedoene som presset Wilhelmsen 15. mars i år. De fleste av dem nevnte Atle Hamre som oppdragsgiver.

Les egen sak: - Han var litt nervøs

Tirsdag skal Atle Hamre selv i vitneboksen og fortelle sin historie. Til TV 2 mandag kveld fortalte Hamre hvordan tiden har vært siden han ble pågrepet i mars. Hamre har sittet lenge i varetekt. Han har mistet jobben som travtrener, og han risikerer en ny dom for utpressing.

- Jeg har mistet alt
- Hvordan har denne dagen vært for deg?

- Nei, den har ikke vært noe fin. Følelsesmessig er det ganske tøft, svarer Hamre.

- Hvordan opplever du å bli dratt inn i en sak som du selv hevder at du ikke har noe med å gjøre?

- Nei, det er helt forferdelig for jeg har jo mistet alt. Jobben min og alt - spolert.

- Kan du fortelle om den tiden du har hatt til nå. Du har sonet lenge og?

- Ja jeg har sittet lenge i varetekt og det har vært... Nei det går ikke...

Brøt sammen
Midt i intervjuet må en tydelig beveget Hamre avbryte. Å sette ord på tiden som har vært, blir for tøft. Etter noen minutter klarer Hamre å samle seg for å svare på nye spørsmål.

- Hva tror du motivet kan være for at disse fem tiltalte trekker deg inn i denne saken?

- Nei, det er vanskelig å si nå etter første dagen. Jeg har ikke lyst til å spekulere i noen ting. Jeg vil bare prøve å få dokumentert ren fakta ut fra min egen situasjon.

Hamre sier at han ser fram til sin forklaringen i retten tirsdag. Hans forsvarer Henrik Bliksrud sa til Nettavisen tidligere mandag at Hamre kan dokumentere at han ikke møtte den 33 år gamle torpedoen på de tidspunktene torpedoen hevder at avtalene og samtalene rundt utpressingen skal ha funnet sted.

- Kommer ikke tilbake
- Jeg synes det er helt forferdelig å skulle bli tiltalt i en slik sak etter å ha kjempet meg tilbake igjen, og gjort en virkelig innsats for å komme tilbake. Det ville vært helt meningsløst for meg å involvere meg i noe sånt både overfor familie, kone, barn, jobb og alt.

- Tror du at du noen gang kommer tilbake som travtrener og kjører på Bjerkebanen igjen?

- Nei, slik det ser ut nå, og slik media takler denne saken, så må jeg dessverre si at det er det veldig små sjanser for.

- Er du en bitter mann?

- Nei jeg er ikke noen bitter mann. Jeg er bare fryktelig lei meg, sier Hamre.

Reklame

Husker du disse to idiotene?