Gå til sidens hovedinnhold

Her bryter Unge Venstre loven

Staten har gått for langt når den hindrer folk i å leve det gode liv. Det mener lederen i Unge Venstre, som vil ha slutt på at politikerne forbyr folk å kose seg i sommervarmen.

Unge Venstre-leder Lars-Henrik Michelsen tok med seg partivenner på Santhanshaugen i Oslo en helt vanlig julikveld, og som mange unge ønsket de å nyte drikke med alkohol til grillmaten. Men det er ikke lov, fordi en park er offentlig område hvor det ikke er tillatt å nyte alkohol.

Lov å kose seg
- Voksne folk skal få lov til å sitte å kose seg når det er fint vær, mener Michelsen.

Han og Unge Venstre går nå i bresjen for en lovendring som skal tillate folk det mange i praksis allerede gjør.

- Man trenger ikke øl og vin, men noen synes det er koselig å nyte et glass vin når man sitter og leser aviser og griller, det hører med til maten, så det er definitivt et kosemoment, sier Unge Venstre-lederen.

Ulik behandling
Dagens lovverk som ikke tillatter folk å nyte alkohol på offentlig sted praktiseres svært ulikt. Mange steder i landet er forbudet så godt som sovende.

- Når politiet ikke håndhever loven likt over alt, så får ikke folk tiltro til loven rett og slett, sier Michelsen til TV 2.

Han ønsker fortsatt at politiet skal slå ned på bråk og uro, men mener det ikke bør omfatte et enkelt vinglass eller ei flaske øl.

Det gode liv
- Når staten hindrer folk i å leve det gode liv har de gått for langt, vi sjenerer ingen med et glass vin og ei flakse øl så dette synes jeg bør være helt lovlig, sier Michelsen i det han løfter glasset for å skåle med partivenner som griller pølser og hygger seg med dagens aviser i en park. Nå ber Unge Venstre moderpartiet om ta opp kampen for kos til sommermaten i regjeringen.

- Vi kan jo håpe på at KrF vil være med på noe morsomt de og, sier Michelsen.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar