RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Her er årets homofob

Sist oppdatert:
Ingen jublet for politikeren, men det gjorde de virkelig for en annen stortingspolitiker.

Homofobprisen ble delt ut under Skeive dager, etter at homoparaden hadde gått gjennom Oslos gater lørdag. I år var det en FrP-politiker som ble tildelt prisen årets homofob.

Stortingsrepresentant Ulf Erik Knudsen fikk homofobprisen for hans tydelige motstand fra Stortingets talerstol under debatten om felles ekteskapslov som nylig ble vedtatt, skriver nettstedet blikk.no.

Juryen la vekt på at Knudsen hadde tatt i bruk nedrige virkemidler for å få fram partiets negative syn på at homofile og lesbiske skulle få samme rettigheter som heterofile.

Særlig ble en av hans uttalelser trukket fram i begrunnelsen, uttalelsen hans om at farsrollen ble redusert til en sædcelle.

- Gud er raus
I Pride Park på Rådhusplassen ble det også delt ut andre priser. Kommunalminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) fikk årets homofrydpris.

Kleppa var lenge en skarp kritiker til felles ekteskapslov, men i mars i år endret hun standspunkt, og sa at hun hadde kommet til dette etter lengre samtaler med sin homofile sønn.

Da Kleppas navn ble lest opp brøt jubelen løs i Pride Park, ifølge blikk.no.

- Jeg er helt sikker på at Gud er rausere enn mange av hans bakkemannskap, sa Magnhild Meltveit Kleppa i sin takketale.

Se vår store bildekarusell fra lørdagens homoparade her:

366

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere