*Nettavisen* Nyheter.

Her er badetemperaturene!

Er du lei av dårlig vinter? Vel, her kommer første smak av sommer.

11.04.08 08:26

Det er vel fremdeles bare isbaderne og russen som har våget seg uti, men det går mot varmere tider. Og som første norske medium presenterer Nettavisen i dag utvalgte badetemperaturer på Øst- og Vestlandet.

Og det er lite som minner om sommer én meter under vannoverflaten, der badetemperaturene måles.

I Helleneset utenfor Bergen er badetemperaturen 6 grader for øyeblikket. Sjøsanden camping i Mandal og Vøra camping i Sandefjord måler begge 5 grader torsdag.

- Russen har allerede badet her. De badet helgen før første april. Det er tradisjon her i Sandefjord, forteller Dina Fagerli ved Vøra Camping til Nettavisen.

Best i nord
- Nord-Norge har hatt nokså fint vær i det siste, og de får det beste været også i helgen. De får oppholdsvær og en del sol. Du kan også ta med at Midt-Norge også får nokså greit vær i helgen, sier meteorolog Camilla Albertsen i Storm Weather Center til Nettavisen.

Varmest blir det fra Vestlandet og nordover til Trøndelag. De får 8-10 grader i helgen.

Sjekk været hos deg på Nettavisens nye værsider

Finvær fra vest til nord
I helgen blir det fremdeles mye pent og kjølig vårvær i nord, men det blir noe mer skyet og muligheter for litt regn eller snø i Nordland i perioder. Midt-Norge og Vestlandet får for det meste oppholdsvær i helgen.

Longyearbyen får for det meste lettskyet vær fredag. Vinden vil blåse nordøstlig bris, men det blir frisk bris utsatte steder. Temperaturen vil synke litt.

Finnmark får lettskyet og til dels pent fredagsvær. Vinden vil blåse sør- til sørøstlig bris, men om kvelden blir det liten kuling på kysten. Temperaturen holder seg stort sett uendret.

Troms får lettskyet og til dels pent vær fredag. Det blir litt mer skyet i grensetraktene. Vinden vil blåse sør- til sørøstlig bris og temperaturen holder seg omtrent uendret.

Nordland får lettskyet vær lengst nord, men ellers blir det halvskyet og litt mer skyet i grensetraktene fredag. Fra om ettermiddagen blir det enkelte sludd- og snøbyger, men regnbyger på kysten i sør. Nedbøren kommer først til de sørlige områdene. Vinden vil blåse øst- til sørøstlig bris, men fra om formiddagen kommer den opp i liten kuling på Helgelandskysten. Det blir stort sett uendret temperatur.

Nord-Norge får for det meste opphold og perioder med sol lørdag, men det blir en og annen sludd- og snøbyge i Nordland først på dagen. Vinden vil blåse sørøstlig opp i liten kuling på kysten av Finnmark, ellers blir det for det meste skiftende bris. Temperaturen vil stige litt.

Fra søndag til tirsdag blir det fremdeles for det meste opphold og perioder med sol i Nord-Norge. Det blir også enkelte snøbyger, men da hovedsakelig i grensetraktene. Vinden vil blåse sørøstlig bris, men det blir kuling på kysten i perioder. Det blir forholdsvis kaldt.

I Midt-Norge blir det halvskyet til lettskyet vær fredag. Det blir enkelte regnbyger, men over 300-500 meter kommer nedbøren som snø. Vinden vil blåse sørvestlig og opp i liten kuling på kysten av Møre og Romsdal, og i Nord-Trøndelag blir det sørøstlig liten kuling på kysten om morgenen. Det blir avtagende vind utover dagen. Temperaturen blir uendret.

Vestlandet får for det meste lettskyet og pent vær fredag. Det blir sørlig bris, og opp i liten kuling på kysten av Rogaland. Temperaturen blir uendret.

Klikk på bildet for å forstørre.

Vestlandet og i Midt-Norge blir det lørdag lettskyet pent vær nord for Stad. I sør blir det litt mer skyet og noen spredte regnbyger. Vinden vil blåse øst- til sørøstlig bris, men det blir opp i stiv kuling på kysten av Rogaland. I løpet av kvelden blir det liten kuling også på Trøndelagskysten. Det blir uendret eller litt stigende temperaturer.

Fra søndag til tirsdag blir det opphold og perioder med sol på Vestlandet og i Midt-Norge, men det blir også enkelte regnbyger innimellom. Vinden vil for det meste blåse bris mellom sør og øst, men det blir også kuling langs kysten i perioder. Det blir litt synkende temperaturer til tirsdag.

Grått og vått i sør og øst
Fredag blir det spredte regn- eller sluddbyger, men også litt sol Østafjells. Lavtrykket, som har ligget over Storbritannia de siste dagene, blir liggende gjennom helgen. Det vil fremdeles gi forholdsvis kjølig vær og spredt nedbør i Sør-Norge, og da særlig på lørdag. Utover i neste uke vil et høytrykk bygge seg opp i Nordsjøen og det kan bety tørrere og mildere vær i Sør-Norge mot slutten av neste uke.

Sørlandet får halvskyet og stort sett oppholdsvær fredag, men det blir enkelte spredte regnbyger. Over 500-700 meter kommer nedbøren som snø. Vinden vil blåse øst- til sørøstlig bris, men om kvelden øker det til liten kuling på sørlandskysten. Det blir uendret eller litt stigende temperatur.

Østlandet får fredag halvskyet og stort sett oppholdsvær, men det blir utrygt for enkelte spredte regnbyger. Det blir skiftende bris og uendret eller stigende temperatur.

På Østlandet vil temperaturen ligge rundt 5-6 grader i helgen, men det blir litt kjøligere i indre strøk.

Fjelltraktene i Sør-Norge får halvskyet til lettskyet og stort sett oppholdsvær fredag. Det blir skiftende bris og uendret temperatur.

Hvor blir det dårligst vær i helgen?

- Sør- og Østlandet får det dårligste været. Det blir ikke så kjempemasse regn, så det er ingen grunn til flomvarsel i hvert fall. Men det er det jo NVE som står for, sier meteorologen.

Og til de som ikke er lei vinteren, så blir det til og med litt snø på Sør- og Østlandet i helgen.

- Det blir ikke noe særlig påfyll av snø. Det eneste er i sørlige fjelltrakter i Sør-Norge, de kan få litt snø ellers kommer det meste som regn, sier meteorolog Albertsen.

Sørlandet, Østlandet og fjellstrøkene i Sør-Norge får for det meste skyet vær lørdag. Det blir regn, men over 400-600 meter kommer nedbøren som snø. Vinden vil blåse øst- til sørøstlig bris, men det blir liten kuling på kysten og i fjellet. Utover dagen vil vinden avta. Det blir litt synkende temperatur.

Fra søndag til tirsdag blir det skyet til halvskyet vær på Sørlandet, Østlandet og i fjellstrøkene i Sør-Norge. Det blir perioder med litt nedbør. Tirsdag blir det lettere vær. Vinden vil for det meste blåse skiftende bris, men på tirsdag blir det trolig opp i nordvestlig kuling på kysten og i fjellet. Det blir litt kaldere tirsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.