Her er cannabis-plantene

Cannabisaktivister har spredd frø over store deler av Oslo. Sjekk hvor.

09.06.06 12:29

Torsdag skrev TV 2 Nettavisen om en rekke cannabisaktivistrer som har sådd tusenvis av cannabisfrø i kommunale blomsterbed i Oslo.

Plantene har trolig ikke begynt å spire ennå. Men både politiet, fengselsvesenet , kong Harald og dronning Sonja bør kanskje følge ekstra godt med på bedene sine framover.

Fengsel og politi
Etter det TV 2 Nettavisen kjenner til, så skal det være sådd industrihamp her:

Politihuset på Grønland

- Parken rundt Oslo Kretsfengsel (Botsen)

- Spikersuppa

- Slottsparken

- Sofienbergparken

- Akerselva fra Blå og nedover

Aksjonistene opplyser også at de har sådd en hel del andre steder.

Foto: (TV 2 Nettavisen)

Even Ganja Helland, eier/leder av Norsk Cannabisforum sa torsdag at han også trodde det kom til å komme opp planter ved Stortinget og i nærhetene av monumenter av motstandsmenn.

Internasjonal oppmerksomhet
Cannabis-planten er forbudt i Norge. Når det vokser cannabisplanter på offentlige steder, vekker det derfor oppsikt både i her i landet og internasjonalt.

I september i 2004 oppdaget en journalist i Vårt Land en cannabisplante i Slottsparken. Avisens oppslag ble fanget opp av de tyske ukebladene som har for vane å skrive sterke, gjerne løgnaktige historier, om kongelige fra hele verden.

Da var det altså sant at det vokste cannabis utenfor Slottet. Spørsmålet er om dette nå vil skje igjen.

TV 2 Nettavisen har vært i kontakt med i informasjonsrådgiver Sven Gj. Gjeruldsen ved Slottet. Han sjekker nå ut om det er iverksatt spesielle tiltak mot mulige cannabis-planter i Slottsparken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.