RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

PÅ TOPP: Privatskolen Oslo International School på Bekkestua i Akershus har gjort det best i de nasjonale prøvene på 8. trinn. På denne skolen er prinsesse Ingrid Alexandra elev.
PÅ TOPP: Privatskolen Oslo International School på Bekkestua i Akershus har gjort det best i de nasjonale prøvene på 8. trinn. På denne skolen er prinsesse Ingrid Alexandra elev. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Her er de beste ungdomsskolene i Norge

Sist oppdatert:
Oslo-skoler skiller seg ut i de nasjonale prøvene. Søk på din skole.

Tirsdag ble resultatene etter de nasjonale prøvene i engelsk, lesing og regning på ungdomstrinnet offentliggjort av Utdanningsdirektoratet.

Nettavisen har bedt om innsyn i alle skoleresultatene, og har nå fått oversendt listene som vi publiserer i sin helhet til våre lesere.

Se listen over de 20 skolene med best resultat lenger ned.

Søk her på din skole
Prøvene er gjennomført på 8. og 9. trinn tidligere i høst, og listene avslører at det er store forskjeller i resultatene mellom ungdomsskolene.

Skolene er rangert på en skala fra 20 til 80, der 80 er det beste resultatet.

Her kan du søke på din skole:

Trykk ctrl + b for å søke, skriv så navnet på skolen.

Søk her på resultatene for 8. og 9. trinn (XL)

På 8. trinn er prøvene gjennomført i både engelsk, lesing og regning, mens det på 9. trinn bare har vært prøver i lesing og regning.

8. trinn: Privatskole på topp
Slår vi sammen alle resultatene på 8. trinn, er det privatskolen Oslo International School på Bekkestua i Akershus som har gjort det best, med en poengsum på 60,3.

På denne skolen er prinsesse Ingrid Alexandra elev.

Like bak havner Midtstuen skole i Oslo med et resultat på 59. Deretter finner vi privatskolen Kongsberg International School i Buskerud (58,7), Marienlyst skole i Oslo (58,7), Øraker skole i Oslo (58,7), Brekke skule i Sogn og Fjordane (58,3), Engebråten skole i Oslo (57,3) og Kaupanger skole i Sogn og Fjordane (57,3). Det var også flere skoler som fikk et resultat på 57,3 - se hele listen lenger ned.

11 av de 20 beste ungdomsskolene på 8. trinn, er Oslo-skoler.

Her er de 20 beste skolene på 8. trinn:


9. trinn: Trønderskole topper

På 9. trinn, der elevene har hatt prøver i lesing og regning, er det en Oslo- skole som topper resultatlisten totalt sett.

Kastellet skole i Oslo har fått et resultat på 63, på skalaen som går fra 20 til 80 - og der 80 er best. Men skolen må dele førsteplass med Ytterøy skole i Nord-Trøndelag. Deretter kommer Engebråten skole i Oslo (61,5), Davik Oppvekst - Skule i Sogn og Fjordane (61), Nordberg skole i Oslo (60), Ringstabekk skole i Akershus (60), Ris skole i Oslo (60) og privatskolen Stiftelsen Den Tyske Skoleforening i Norge (60).

10 av de 20 beste skolene på 9. trinn er Oslo-skoler.

Her er de 20 beste skolene på 9. trinn:


Røe Isaken: - Store forskjeller
Ser man hele landet under ett, så ligger nesten halvparten av åttendeklassingene i Oslo på de to høyeste mestringsnivåene i lesing og regning. Det er dobbelt så mange som i Nord-Trøndelag.

I snitt gjør norske åttendeklassinger det middels bra i lesing, regning og engelsk, mens bildet blir litt annerledes når resultatene deles inn etter fylker og kommuner:

- Det er store forskjeller der når det gjelder elevenes læring, og dette er viktig å følge med på lokalt, sa kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) til NTB tirsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere