*Nettavisen* Nyheter.

Her er de beste ungdomsskolene i Norge

PÅ TOPP: Privatskolen Oslo International School på Bekkestua i Akershus har gjort det best i de nasjonale prøvene på 8. trinn. På denne skolen er prinsesse Ingrid Alexandra elev. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Oslo-skoler skiller seg ut i de nasjonale prøvene. Søk på din skole.

18.11.15 15:52

Tirsdag ble resultatene etter de nasjonale prøvene i engelsk, lesing og regning på ungdomstrinnet offentliggjort av Utdanningsdirektoratet.

Nettavisen har bedt om innsyn i alle skoleresultatene, og har nå fått oversendt listene som vi publiserer i sin helhet til våre lesere.

Se listen over de 20 skolene med best resultat lenger ned.

Søk her på din skole
Prøvene er gjennomført på 8. og 9. trinn tidligere i høst, og listene avslører at det er store forskjeller i resultatene mellom ungdomsskolene.

Skolene er rangert på en skala fra 20 til 80, der 80 er det beste resultatet.

Her kan du søke på din skole:

Trykk ctrl + b for å søke, skriv så navnet på skolen.

Søk her på resultatene for 8. og 9. trinn (XL)

På 8. trinn er prøvene gjennomført i både engelsk, lesing og regning, mens det på 9. trinn bare har vært prøver i lesing og regning.

8. trinn: Privatskole på topp
Slår vi sammen alle resultatene på 8. trinn, er det privatskolen Oslo International School på Bekkestua i Akershus som har gjort det best, med en poengsum på 60,3.

På denne skolen er prinsesse Ingrid Alexandra elev.

Like bak havner Midtstuen skole i Oslo med et resultat på 59. Deretter finner vi privatskolen Kongsberg International School i Buskerud (58,7), Marienlyst skole i Oslo (58,7), Øraker skole i Oslo (58,7), Brekke skule i Sogn og Fjordane (58,3), Engebråten skole i Oslo (57,3) og Kaupanger skole i Sogn og Fjordane (57,3). Det var også flere skoler som fikk et resultat på 57,3 - se hele listen lenger ned.

11 av de 20 beste ungdomsskolene på 8. trinn, er Oslo-skoler.

Her er de 20 beste skolene på 8. trinn:

Klikk på bildet for å forstørre.


9. trinn: Trønderskole topper

På 9. trinn, der elevene har hatt prøver i lesing og regning, er det en Oslo- skole som topper resultatlisten totalt sett.

Kastellet skole i Oslo har fått et resultat på 63, på skalaen som går fra 20 til 80 - og der 80 er best. Men skolen må dele førsteplass med Ytterøy skole i Nord-Trøndelag. Deretter kommer Engebråten skole i Oslo (61,5), Davik Oppvekst - Skule i Sogn og Fjordane (61), Nordberg skole i Oslo (60), Ringstabekk skole i Akershus (60), Ris skole i Oslo (60) og privatskolen Stiftelsen Den Tyske Skoleforening i Norge (60).

10 av de 20 beste skolene på 9. trinn er Oslo-skoler.

Her er de 20 beste skolene på 9. trinn:

Klikk på bildet for å forstørre.


Røe Isaken: - Store forskjeller
Ser man hele landet under ett, så ligger nesten halvparten av åttendeklassingene i Oslo på de to høyeste mestringsnivåene i lesing og regning. Det er dobbelt så mange som i Nord-Trøndelag.

I snitt gjør norske åttendeklassinger det middels bra i lesing, regning og engelsk, mens bildet blir litt annerledes når resultatene deles inn etter fylker og kommuner:

- Det er store forskjeller der når det gjelder elevenes læring, og dette er viktig å følge med på lokalt, sa kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) til NTB tirsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.