RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er de nye telefonnumrene

Sist oppdatert:
Det er bare å venne seg til telefonnumre uten tall. Trenden er full fart på vei i Norge.

(iBergen.no): Har du noen gang irritert deg over at du til stadighet glemmer tilsynelatende enkle femsifrede telefonnumre? Var det 05500 (Bergens Tidende), 05050 (Netcom) eller 05000 (Telenor) du skulle slå når du skulle ringe til Telenor? I løpet av de siste årene har mange bedrifter investert enorme summer på å få «enkle» femsifrede numre, som likevel viser seg å være vanskeligere å huske enn alfanumre.

- Alfanummer er et nummer som består av tall og bokstaver. Et eksempel er 800Eksos. Bokstavene i nummeret tilsvarer tallene på telefondisplayet, forteller Anders Hamnes, daglig leder i firmaet Alpha Communications AS til iBergen.no.

Enkelt og greit blir 800Eksos følgende nummer: 800 35767, når du taster inn. Et annet eksempel er 800Blomster som blir følgende nummer: 800 25667837.

I USA er det vanlig at firmalogoene inneholder hjemmesiden også. 800Blomster.no gir opplysninger om både nummer og hjemmeside, som i dette tilfellet er www.800blomster.no.

- Enkelt å huske
Erfaringene Hamnes har gjort, siden de startet opp med konseptet for tre år siden, er at alfanumre er langt lettere å huske for folk flest. Han hevder at det er opp til 14 ganger så enkelt å huske et alfanummer som et femsifret telefonnummer.

- Erfaringene våre er bare positive. Etter en treg start da vi startet opp har markedet eksplodert de siste månedene. Firma med alfanummer får dessuten masse god og sterk markedsføring og nummeret er jo lett å huske. Vi har dessuten dokumentasjon på at alfanummer er 14 ganger så enkelt å huske som et vanlig femsifret nummer, forteller Hamnes til iBergen.no.

Selv om det kunne være fristende å skaffe seg et nummer som 800Petter (hvis du heter det) gjør Hamnes oppmerksom på at det på nåværende tidspunkt er bedrifter som har mest nytte av alfanumre.

- Dette er ikke noe alle trenger og ikke alle bedrifter trenger det heller. Dette er et verktøy for bedrifter som ønsker innkommende samtaler fra kunder. Det er gjerne firmaer som driver med salg. Det er et kraftig verktøy og jeg er overbevist om at dette vil være helt vanlig om bare kort tid, sier Hamnes.

Foreløpig er kundemengden kommet opp i et tresifret antall. Hamnes ønsker ikke å si noe om hvor mye det koster å abonnere på et alfanummer. Han bemerker imidlertid at det gjelder å være raskt ute, for det er ikke alle firma som kan få førstevalget sitt.

Første mann til møllen
- Jeg anbefaler firmaer å stifte et abonnement nå. Det vil være den beste markedsføringsinvesteringen de gjør på lang tid. Det er heller ikke gitt at et firma får det nummeret de ønsker siden to nummer kan være like, sier Hamnes og illustrerer med følgende eksempel:

- 800Frisor og 800Fripolise får de samme numrene. Dette skyldes at det er tre bokstaver (7 og 9 har fire) per tast på telefonen og noen ulike navn får likevel samme nummer. Så det gjelder å være tidlig ute, forteller Hamnes.

Han opplyser også om at det bare er de første åtte sifrene i telefonnumrene som blir slått gjennom selv om et firma har et navn på flere enn fem bokstaver.

- Det er bare de åtte første sifrene som registreres når du ringer. Taster du 800Blomster, vil de tre siste tallene ikke ha noe å si. Telefonsystemet er bygget opp slik at den slutter å registrere etter at de første åtte sifrene er tastet inn, forteller Hamnes.

Det betyr at tallene 837 i nummeret 800Blomster ikke får noen effekt. Det holder altså å taste 800Bloms - som gir nummeret 800 25667.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere