RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er de nye vinkvotene

Sist oppdatert:
Finansminister Kristin Halvorsen vil ha pappvin på tollfrikvota. Endringen kan komme allerede 1. juli. Se gratis video.

Finansminister Kristin Halvorsen vil gjøre det lettere for nordmenn å ta med seg vin hjem fra ferieturen. Forslaget til endringer tar blant annet høyde for vinflasker på 0,75 liter og at pappvin gjerne kommer i treliterskartonger. I dag går tollfri-grensen ved to liter vin.

Se gratis videoklipp her

- Ryddigere
- Vi vil justere kvoten slik at folk kan ha med to eller fire flasker vin, avhengig av om de kjøper sprit eller ikke. Det er ryddigere for både publikum og tollere hvis det er samsvar mellom kvoten og størrelsen på flasker og kartonger, sier finansminister Kristin Halvorsen ifølge en pressemelding fra Finansdepartementet.

Ute på høring
Endringen kan tre i kraft fra 1. juli 2006. Forslaget er nå ute på høring med svarfrist til 26. juni.

Inntil videre må du klare deg med dagens kvote, eller gå på rødt eller grønt med for mye. Se smuglernes prisliste her

Finansdepartementet foreslår å øke taxfree-kvoten slik at du kan ta med en liter brennevin og halvannen liter vin (to flasker), eller droppe spriten og ta med tre liter vin. Det tilsvarer fire flasker eller en pappvin.

Kun én liter sprit
De som gjerne så at brennevinskvoten også øker, blir skuffet. Regjeringen ser ingen grunn til å endre spritkvoten på én liter.

Her er forslaget til ny forskrift

«1 liter drikk med alkoholstyrke over 22 til og med 60 volumprosent og 1,5 liter drikk med alkoholstyrke over 2,5 til og med 22 volumprosent, eller 3 liter drikk med alkoholstyrke over 2,5 til og med 22 volumprosent.»

Maks fem liter øl
For ølelskere er det heller ikke mye nytt å glede seg over. Her forslås det en kvote på to liter som i dag i tillegg til brennevin/vin. Men du kan «veksle inn» sprit og øl og dermed ta med maksimalt fem liter øl.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere