RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er de savnede

Sist oppdatert:
To menn og tre kvinner er savnet etter boligkollapsen i Ålesund.

ÅLESUND/OSLO (Nettavisen): Politiet fikk melding om boligkollapsen i Fjelltunvegen 31 i Ålesund litt før klokken 04 natt til onsdag.

Siste: Eksplosjonsfaren er over

- Fem personer lider en uviss skjebne, sa politiet onsdag klokken 12. 20 timer etter brenner det fortsatt i propantanken - og det er ikke mulig å gå inn i det kollapsede bygget.

Etter ønske fra de pårørende, valgte politiet på en pressekonferanse klokken 14 å offentliggjøre navnene på de savnede.

De savnede er:

Kristin Krogen (23), 2. etg.

Ronny Boger Vike (35), 1. etg.

Gro Pedersen (46), 1. etg.

Unni Søreide Rudi (52), 2. etg.

Bjørn Olaf Rudi (52), 2. etg.

En av de savnede, Gro Pedersen, er en aktiv lokalpolitiker. Etter det Nettavisen erfarer, bodde hun i 1. etasje i det kollapsede bygget, like til høyre for inngangen.

Ingen tok telefonen
Nettavisen kjenner til at en av venninnene ringte henne tidlig om morgenen, etter å ha hørt nyheten klokken 07.30. Hun ble bekymret da hun ikke fikk kontakt.

- Jeg visste godt hvor hun bodde, og da jeg så hvordan taket traff terrassen, fryktet jeg det verste, forteller en nær kollega av henne til Nettavisen. Selv bor han kun 700 meter fra rasstedet og sier de aldri har fryktet ras.

Vennene til den savnede 23-åringen har ifølge VG lagt ut bekymringsmeldinger på Internett: «Hvor er du? Vær så snill og si at det bare er tull!»

Ildsjel i fotballmiljøet
Blant de savnede er også et ektepar på 52 år. Den 52 år gamle mannen er kjent som en ildsjel i fotballmiljøet i Ålesund.

Etter det Nettavisen erfarer var ingen av deres barn hjemme natt til onsdag.

Overlevende og evakuerte blir tatt hånd om på Rica Parken hotell i Ålesund, hvor det raskt ble opprettet et kriseteam med helsepersonell, prest og psykolog. Mange av dem har opplevd et sterkt medietrykk.

- Vær varsomme
En 35 år gammel mann er også blant de savnede, og hans nærmeste ber mediene være ekstra varsomme med å ta kontakt med dem i denne vanskelige tiden.

«De siste timene har NNs nærmeste venner og pårørende opplevd stor pågang fra både lokale og riksdekkende medier på jakt etter bakgrunnsinfo og foto av NN» - men det ønsker ikke familien til NN, opplyser de i en mail onsdag kveld.

Storberget til Ålesund
Justisminister Knut Storberget (Ap) reiser til Ålesund torsdag ettermiddag.

- Han ønsker å se ulykkesstedet personlig og snakke med de som er med i redningsarbeidet, skriver departementet i en pressemelding.

Storberget kommer til Ålesund omtrent klokka 16.30.

500 evakuert
I frykt for eksplosjon ble en hel bydel i Ålesund - nær 500 personer - evakuert onsdag. Det er uvisst når de kan reise hjem.

- Propantanken brenner, og det er ikke noen endring i området som er evakuert, sier operasjonsleder Magne Tjønnøy til Nettavisen klokken 10.30.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere