RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er dop-ungdommens skrekk

Salg av narkotester har skutt i været. Nå slipper ikke ungdommer lenger så billig unna foreldrenes narkomistanker.

- Vi selger definitivt mest av tester for hasj og marihuana, sier leder Thomas Ottesen i Scantest.no til P4. Flere nettsteder, blant andre lavpris-tester.com og apoteker, selger slike tester.

For godt under hundrelappen selger han tester for de mest vanlige narkotiske stoffene. Du kan også kjøpe multitester som sjekker for både hasj, benzodiasepiner (eks rohypnol), amfetamin, kokain og opioider. Testene er forskjellige, men alle tester urinen for de ulike stoffene.

Ottesen sier at salget av hasj og marihuana tester har gått merkbart opp etter at de mange hasjplanltasjene ble avslørt på Østlandet tidligere i år.

Kjøperne var disse produktene er enten pårørende av stoffmisbrukere, eller foreldre til ungdommer.

- De som eventuelt ville brukt stoff vet at testen finnes i huset, og det sendes ut et signal om at slikt ikke tolereres, det tror jeg er en av grunnene til at det er mange som er interessert, sier Ottesen.

Men spesialister har tidligere advart mot å kjøpe inn narkotester til hjemmet. Spesialkonsulent Vibeke Grimstad ved Borgestadklinikken sier at foreldre fort kan støte barna sine bort ved å kjøpe inn slike tester.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere