500 - Internal Server Error

[]
Gå til sidens hovedinnhold

Her er en "ærlig" torpedobruker

- Jeg valgte ikke den rettslige inndrivningen, jeg er ikke sånn, sa forretningspartneren til torpedo Arfan Qadeer Bhatti. Også dette bilde ville han stoppe med andre midler.

- Ja der fikk vi svaret til slutt, kommenterte dommer Kim Heger tørt etter at finansakrobaten hadde forsvunnet ut døra i Oslo tingrett.

Etter å ha blitt grillet om sitt forhold til Arfan Qadeer Bhatti, spurte mannen rettens dommer om han rettslig kunne nekte fotografene å ta bilder av ham.

- Nei, svarte Heger.

- Nei, da får jeg stoppe det på andre måter, kommenterte mannen på vei ut døra.

Brukte torpedo Bhatti
Og det er nettopp «andre enn rettslige midler» som Oslo tingrett mener at sørlendingen har brukt. Middelet i dette tilfellet heter Arfan Qadeer Bhatti, og målet var å hente penger fra Kolsås-mannen som fikk huset sitt beskutt.

Sørlendingen var tidligere siktet i forbindelse med skytingen på Kolsås 31. januar 2006. Selv hevder han aldri å ha hyret Bhatti som torpedo. Han hadde lånt penger av Bhatti, slik han gjorde av alle venner og familie, for å sluttføre en handel.

- Så det var mamma, pappa, og Bhatti, da kommenterte dommer Heger tørt - en av mange kommentarer fra dommeren under sørlendingens forklaring.

Samarbeid i gråmarkedet
For ut fra avlyttede samtaler mellom Arfan Qadeer Bhatti og sørlendingen går det klart fram at Kolsås-mannen skyldte sørlendingen penger, og at Bhatti jobbet iherdig med å kreve inn disse pengene.

Ifølge sørlendingen hadde han inngått et samarbeid om kjøp av unoterte aksjer sammen med to personer tilknyttet T5PC. Disse to personene var Kolsås-mannen, og Asker-mannen som Bhatti har erkjent å ha skutt mot huset til. Sørlendingen har altså aldri blitt mistenkt eller siktet i forbindelse med dette forholdet.

- Alle lurer alle i dette miljøet. NN (Kolsås-mannen) og MM (Asker-mannen) jobbet med å kjøpe aksjer. Jeg sa vi like godt kan legge kortene på bordet og spille åpent. Det ble vi enige om, men vi fant etter hvert ut at vi gikk rundt hverandre alle mann. Slikt gjør jeg ikke lenger. Jeg er ærlig, sa mannen i retten.

1,2 mill ble 100.000 kroner
Det skitne spillet gjorde at han satt med forpliktelser som han ikke klarte å oppfylle fordi penger ikke kom fra Kolsås. Ifølge sørlendingen var det snakk om 1,2 millioner. Det var altså her Bhatti kom inn.

Ut fra avlyttede samtaler mellom Arfan Qadeer Bhatti og sørlendingen går det klart fram at Kolsås-mannen skyldte sørlendingen penger. Da var det snakk om cirka 100.000 kroner, og at Bhatti jobbet iherdig med å kreve inn disse pengene. Nettavisen har tidligere skrevet Bhattis dårlig skjulte trusler til Kolsås-mannen. Trusler han skrøt av overfor sørlendingen. Her sto det blant annet:

«Min høflighet har også en grense. (..) Du har avbrutt avtalen og du får ta følgene deretter. Du vil få en melding fra meg og du vil skjønne at det er fra meg.»

- Jeg ville ikke blitt skremt
- Jeg ville ikke blitt redd av en slik melding, men jobbet for å få ting på plass. Jeg hadde mine forpliktelser jeg også, og jeg måtte holde mine ord, kommenterte mannen i retten. For øvrig mente mannen at NN ikke hadde grunn til å frykte for livet

- nå tror ikke jeg at folk er kapable til å gå så langt. Eller, det finnes sikkert folk i verden som kan gå så langt, men de kjenner ikke jeg, sa han.

Sørlendingen fortalte at han også i dag samarbeider med Kolsås-mannen, og at de ikke har noe uoppgjort.

ja, jeg kan jobbe med alle mennesker bare de er ærlige og kaller en spade for en spade, sa han i retten.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger