*Nettavisen* Nyheter.

Her er Fallos spritnettverk

TV 2 Nettavisen kan i dag vise den fulle oversikten over spritnettverket til drapstiltalte Erik Fallo.

03.03.05 12:58

Sju personer døde etter å ha drukket spriten. Flere personer ble svært syke, og to personer ble påført livstruende skader.

Flest osloborgere
TV 2 Nettavisen har fått tilgang til en oversikt over personene som påtalemyndigheten mener kjøpte den farlige spriten fra spritkongen Erik Fallo, i hvilke områder spriten ble omsatt og hvem som ble syke eller døde.

Mesteparten av spriten ble solgt til personer i Oslo, men store mengder ble også omsatt på Hamar, på Gjøvik, i Hedmark og i Follo. Ifølge påtalemyndigheten er det snakk om flere titalls liter med sprit.

Både menn og kvinner fikk hånd om spriten, men flesteparten var menn.

Her kan du sjekke Fallos spritnettverk

Ti-liters kanner
På listen finner vi også den andre tiltalte i metanolsaken, 76 år gamle Per Erik Fossum. Han skal ha kjøpt mellom 3000 og 10.000 liter sprit fra Fallo.

To av personene han solgte spriten til, døde. En person ble alvorlig syk, men overlevde.

Spriten fra Fallo skal ha blitt solgt i perioden august/september 2002 og fram til juni 2003. Spriten var på hvite ti-liters kanner, og ble videresolgt gjennom flere distribusjonsledd.

Ifølge påtalemyndigheten ble spritkongen i midten av september kjent med at spriten kunne inneholde en farlig mengde metanol, men like fullt skal han ha fortsatt å omsette spriten.

- Ingen ble således advart mot å drikke den metanolholdige spriten, heter det i tiltalen. Påtalemyndigheten mener at også Fossum solgte spriten videre, selv om han visste at den inneholdt metanol.

- Tok tilbake sprit
Da saken mot Fallo og Fossum startet i Oslo tingrett mandag, benektet begge mennene å ha noe med metanoldødsfallene å gjøre. De hevder at de ikke visste at det var metanol i spriten.

Fallo sier han startet å samle inn igjen sprit da han skjønte alvoret i saken.

- Påtalemyndigheten tar feil. Jeg samlet inn igjen 30.000 liter, opplyste spritkongen til pressen mandag.

Onsdag fortsetter rettsaken mot giftdrapstiltalte Erik Fallo og Per Erik Fossum.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag