RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er Francks «alkoholiserte» mødre

Foto: Kjetil Mæland/Nettavisen
Sist oppdatert:
Daniel Franck langet ut mot Snarøyas mødre. I går hadde de møte i Snarøya kvinne- og familielag, men uten champagne, Franck...

SNARØYA (Nettavisen): Snowboarder Daniel Francks intervju i Henne var det STORE samtaleemnet på Snarøya onsdag. Der ble øyas mødre stemplet som alkoholiserte hjemmesittere, som drakk seg fulle mens barna var på skoleavslutning med den filippinske au pairen.


I 2004 kjøpte snowboardmillionæren dette huset på Snarøya rett vest for Oslo. I et intervju i bladet Henne refser han nabofruene for å være dårlige mødre.

Les: Daniel Franck disser frustrerte fruer

I Nettavisen fulgte forfatteren av Frognerfitter, Alexia Bohwim, opp og sa at vestkanten av Oslo er full av vinhorer som bruker barnebidraget til å feste.

Så da Nettavisen ringte nestleder Liselotte Bjelke i Snarøya Kvinne- og Familielag, var hun allerede humørfylt forsvarsposisjon

- Ja, hei du. Jeg er helt nykter altså, og sitter ikke i slåbrok. Så kjører jeg en eldre Volvo, men går det bra eller?

Aktivt lokalsamfunn
Bjelke var på vei til kveldens gjøremål: Foreldremøte på skolen, og styremøte i Snarøya Kvinne- og Familielag. Et lag som teller 140 familier på en halvøy med 2800 innbyggere.

- Vi er et av de største og mest aktive lagene i Norge. De damene som Franck snakker om lurer vi på hvor er. Jeg har aldri sett dem, sier Bjelke.

Dette er Snarøya Kvinne- og Familielag

På frivillig basis driver Snarøya Kvinne- og Familielag Flåklypa barnehage, barnegym for 3- til 6-åringer én gang i uka, og kjøp og salg av brukte barneklær.

Fra høsten starter laget, i samarbeid med Bærum kommune, et etter skoletid tilbud for 5. til 7. klassinger. Der skal barna få spise, gjøre lekser og drive sport.

Den store investeringen dette året, er bygging og drift av skolerestaurant på Hundsund skole. Kjøkkenet koster 1 million kroner, penger som laget må stille opp med. Dette skal gi elevene varm mat hver dag etter den svenske skolematmodellen.

Vil du vite mer: Sjekk ut hjemmesiden.

- Går utover barna
- Vi mødre tar dette med et smil, men utspillet fra Franck går ut over barna. Dette skaper myter og forestillinger. Barna blir allerede snakket til hardt når de er ute på turneringer. Slike utspill gjør det ikke bedre, sier leder Cecilie Huseby i laget.

- Daniel Franck er jo et stort forbilde for mange barn og unge. Vi er jo stolte av at han bor her. Han burde heller ha gjort noe positivt istedenfor dette, sier styremedlem Renate Hansen.

Kvinnene i laget håper at Daniel Franck tar kontakt slik at han kan få et lite innblikk i hva hans nabofruer virkelig driver med.

- Hvorfor flytter han ikke
En mindre forsonlig husmor er Melinda Røste i Foreldrenes arbeidsutvalg (FAU) på Snarøya skole. Onsdag kveld satt hun i Kirkerudbakken der sønnen var med i konkurranse.

- Jeg har vært husmor i 11 år og aldri opplevd det Daniel Franck beskriver. Jeg kjenner tydeligvis feil mennesker. Og de kontrollene som er her, er ikke promillekontroller men vanlige fartskontroller utenfor skolene slik de har utenfor alle andre skoler også, sier hun.

Røste sier at Snarøya er full av mennesker som står på for lokalsamfunnet sitt.

- Hva han har gjort for nærmiljøet vet jeg ikke. Jeg har aldri sett ham i nærmiljøet.

- Hvis han synes det er så ille her, så hvorfor tar han ikke med seg datteren sin og flytter, sier Røste.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere