RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er gullpølsen!

Nå har du noe å spise sammen med Gullpilsen. Se video av gullpølsene her.

(iBergen.no) Hele Bergen står på hodet i gullrus. Gulltaxi, gullpils, gulltruser - det er bare fantasien som setter grenser for hva folk finner på. Det virker som kong Midas selv har gått bananas i Bergen.

Har du hørt om andre sprø gull-ideer? Send en mail til iBergen.no.

Gullrus
Hos den tradisjonsrike kjøttforhandleren og pølseeksperten Solheim kjøtt på Danmarksplass har gullrusen funnet veien inn i pølseproduksjonen.

194009

- Vi lette lenge etter norske forhandlere som hadde tarmer i gull, men vi måtte til Tyskland for å finne dem, sier en av eierne, Atle Svalland.

Siden tirsdag har pølsemakerne hatt sitt fulle hyre med å stappe gullskinnene med en servelatpølse med chili, paprika og annet snadder.

- Vi hadde ikke planer om å starte produksjonen før gullet var i boks, men nå har det jo tatt helt av. Så her måtte vi bare kaste oss rundt. Får bare håpe de klarer det nå, sier Svalland som har 30 andre pølser i produksjon i pølsefabrikken.

1000 pølser
Planen er å produsere opp tusen pølser til sultne bergensere - hvis det holder.

- Vi har tusen i første omgang, så få vi se. Vi har pølseskinn til overs for å si det slik.

- Litt sprøtt påfunn dette her?
- Vi måtte jo finne på noe. Nå har folk hatt 44 år på seg til å klekke ut gode ideer. Vi fant på gullpølsen. Den kan stekes, kokes eller brukes til snadder. Passer perfekt sammen med gullpilsen og er for alle brannsupportere, smiler Svalland.

Og prisen på pølsen? Jo den er selvsagt 63 kroner!

- Måtte jo ha en symbolsk sum, sier Svalland som skal selge pølsene fra butikken sin på Danmarksplass. Pølsene kan også fort finne veien til kantiner i Bergensdistriktet.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere