RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er helikoptervraket

Foto: Politiet (Politiet)
Sist oppdatert:
Helikopteret i Målselv ligger knust på bakken. Årsaken til ulykken er fortsatt et mysterium.

Hva som skjedde da et helikopter fra selskapet Heli-Team havarerte i Målselv i Troms onsdag er fortsatt uklart.

Piloten, Bjørn Erik Lillehov (38) omkom, mens en helikoptertekniker i 20-årene slapp fra det uten alvorlige skader. Ifølge politiet havarerte helikopteret på bakken.

Tekniker avhørt
Politiets foreløpige avhør av den overlevende har likevel ikke gitt noe klart svar på hva som skjedde eller hva som forårsaket ulykken.

- Vi hadde en foreløpig samtale med ham onsdag. Han har ikke noen klar oppfatning av hva som har skjedd, sier politioverbetjent Katrine Grimnes ved Målselv lensmannskontor til Nettavisen.

Skal gjøre tekniske undersøkelser
Torsdag drar folk fra Målselv lensmannskontor sammen med tre inspektører fra Havarikommisjonen inn til ulykkesstedet i håp om komme nærmere en avklaring. De skal foreta tekniske undersøkelser på stedet.

- Helikopteret ligger knust på bakken. Vi vet at det havarerte på bakken, men vi kjenner ikke årsaken, sier Grimnes til Nettavisen.

Redningsmannskapene som kom til stedet onsdag har ifølge Nordlys opplyst at cockpit er knust og rotorene brukket.

Det var torsdag formiddag dårlig vær og sterk vind i området.

Ble sjekket onsdag
Bente Slåtto Steien i Heli-Team sier til VG Nett at ulykkeshelikopteret gjennomgikk en sikkerhetssjekk senest onsdag morgen.

Lensmannen i Målselv, Andreas Nilsen, sier til Harstad Tidende at dårlig sikt kan ha vært årsaken til ulykken. Han sier det ikke er noen tegn til at helikopteret traff hindringer på bakken.

Nær svenskegrensen
Helikopteret fra Harstad-selskapet Heli-Team ble meldt savnet da nødpeilesenderen ble utløst klokka 10.50. Helikopteret befant seg da 40 nautiske mil øst for Bardufoss i Rostadalen i Målselv kommune i Indre Troms, nær grensen til Sverige. Helikopteret var på vei fra Harstad til Alta. Det ble lokalisert av letemannskapene klokka 12.59.

Piloten var død da hjelpemannskapene nådde fram.

Mannen som overlevde ble brakt til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø litt før klokka 14. Han slapp fra ulykken uten alvorlige skader.

Erfaren pilot
Lillehov er fra Harstad, og har jobbet som pilot og sjefsflyger i Heli-Team i seks år. Han etterlater seg samboer og to mindreårige barn, skriver Harstad Tidende.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere