RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er Høyres 11 innvandrings- forslag

Sist oppdatert:
Høyre er villig til å diskutere innvandringssamarbeid med Arbeiderpartiet.

Onsdag gjorde regjeringen det klart at de ønsker en strengere innvandringspolitikk og la fram 13 punkt som skal stramme inn asylstrømmen til Norge.

SV har tatt dissens på flere av punktene som regjeringen har presentert.

LES OGSÅ: Jens strammer inn på innvandringen

Høyre sier de kontinuerlig har etterlyst tiltak i asylpolitikken, og har nå sendt inn 11 forslag om tiltak til regjeringen.

- Ap har ikke flertall om strengere asylpolitikk i regjeringen, og er dermed avhengig av støtte i Stortinget. KrF og Venstre er imot, og dermed gjenstår bare Høyre og Frp. Vi er villige til å samarbeide, og stiller gjerne i et møte med Ap for å diskutere et innvandringssamarbeid. I den forbindelse har vi sent dem et brev med forslag om forskjellige tiltak, sier Høyres innvandrerpolitiske talsmann, Bent Høie, til Nettavisen.

Her kan du lese hele brevet

Han sier at de viktigste punktene i brevet er at man må skjerpe kravet om DNA-testing, klargjøre familieforhold og sørge for bedre oversikt over personer som er i landet selv om de har fått avslag på asylsøknaden sin.

- Vi er spent på om de ønsker å ta et møte med oss, men regner egentlig med det. De er avhengig av flertall i Stortinget når de ikke har det i regjeringen, sier Høie.

Her er Høyres 11 forslag:

1. Stortinget ber Regjeringen om å stramme inn regelverket for alderstesting og DNA-undersøkelse.

2. Stortinget ber Regjeringen om å prioritere arbeidet med å utarbeide returavtaler slik at utsendelse av grunnløse søkere går rakere. Returavtale med Irak må prioriteres.

3. Stortinget ber regjeringen reversere innføringen av det utvidede flyktningebegrepet vedtatt i forbindelse med behandlingen av Ot.prp. 75 (2006-2007) Utlendingsloven

4. Stortinget ber Regjeringen om å reversere forskriftsendringen og endringene i Utlendingsloven som kan gir lettere oppholdstillatelse dersom retur ikke er gjennomført innen tre år etter saksopprettelse.

5. Stortinget ber Regjeringen om å endre kravet til underhold slik at dette kommer opp på et mer realistisk nivå.

6. Stortinget ber Regjeringen om å innføre strengere målkrav til UDI slik at saksbehandlingstiden reduseres.

7. Stortinget ber regjeringen innføre et meldepliktssystem for personer som søker om asyl og som ikke bor på mottak, og personer som har fått avslag og som venter på utsendelse. Gjentatte brudd på meldeplikten vil kunne føre til forvaring.

8. Stortinget ber regjeringen igangsette informasjonstiltak ovenfor land om norsk asylpolitikk ovenfor de landene hvor det er høy tilstrømning fra personer med grunnløse asylsøknader.

9. Stortinget ber Regjeringen om å utrede muligheten for å forvare asylsøkere som begår gjentatte kriminelle handlinger inntil asylsøknaden er ferdigbehandlet.

10. Stortinget ber Regjeringen om å vurdere om gjentatte kriminelle handlinger begått av en asylsøker som har søknaden til behandling skal kunne få betydning for utfallet av søknadens behandling i saker der det ikke er et klart beskyttelsesbehov, men humanitære hensyn som tilleggs vekt.

11. Stortinget ber Regjeringen om å etablere et sentralt asylbehandlingssystem på Gardermoen der all relevant kompetanse i UDI, Politiets utlendingsenhet og eventuelt Kriops samles.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere