RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er iskremens historie

Foto: NESTLE
Hvor gammel er is-tradisjonene og hvem var de første som lagde iskrem? Klikk her for å lese om iskremens historie.

Det er Hennig Olsen Is som har laget er oversikt over iskremens historie i forbindelse med en pressemelding.. TV 2 Nettavisen gjengir dette her:

Iskremhistorie:

Historisk er det kineserne som har fått æren for å komponere og tilberede de første isdesserter. Den venetianske oppdagelsesreisende Marco Polo (1254 - 1324) berettet fra sine reiser i Kina at menneskene i "Midtens rike" skal ha nytt isdesserter i 3000 år før Kristus.

Også oldtidens grekere, og senere romere, var iselskere og isen var ofte høydepunktet i deres sagnomsuste gjestebud. Om våre vikinger spiste iskrem på sine tokter, sier historien intet om. I alle fall tok de ikke med seg skikken hjem.

Den moderne iskremindustri startet ved at italienske og franske konditorer tok med seg iskremkunsten til Amerika. Industriell fremstilling av iskrem tok til i 1880-årene, og iskremfabrikker ble etablert over hele USA.

I 1920-årene begynte noen norske konditorer og meierier å produsere iskrem. Først ute av meieriene, som ikke baserte sin produksjon på den såkalte "bøtteproduksjon" med kuldeblandinger av salt og råis, var Varhaug Meieri på Jæren.

Samme år - 1926 - begynte Manger Meieri iskremproduksjon. I 1929 startet Frue Meieri i Stavanger og Trondhjems Melkeforsyning opp med iskremproduksjon.

Kilde: Hennig-Olsen Is

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere