RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Mathias Rongved

Her er Karitas menn

Sist oppdatert:
I dag var regjeringens mannspanel samlet for første gang. Knut Haavik regner med friske diskusjoner.

I dag møttes medlemmene i det mye omtalte mannspanelet for første gang for å lufte meninger og fremme temaer de vil ta opp.

Skal man dømme etter spennvidden i temaene som ble nevnt, vil panelet få nok å henge fingrene i. Foreldrerett, adopsjon, vold, arbeidsliv, levealder, verneplikt og utdanning var blant temaene som panelets medlemmer selv vil fokusere på når de skal ha sitt første formelle møte 7. september.

Glasstak
Barne- og likestillingsminister Karita Bekkemellem (Ap) var eneste kvinne i forsamlingen på en sportspub i Oslo, og hun lovte å la mennene i panelet få jobbe i fred.

- Vi vil ikke gå aktivt inn i panelet og legge føringer på deres arbeid, sier Bekkemellem til Nettavisen. Hun håper mannspanelet skal bidra til å vitalisere debatten om den norske mannens rolle i 2007.

- Det vi trenger er noen som bryter gjennom det glasstaket det er for menn å diskutere likestilling og barn, sier Bekkemellem til Nettavisen.

Deltakerne i panelet hadde i hvert fall ingen problemer med å diskutere likestilling fra et mannlig ståsted.
- Mannekampen har ofte hatt et mykt og lilla fotformskopreg over seg, sier Arve Juritzen til Nettavisen. Han håper det skal bli større oppmerksomhet rundt menns rettigheter nå, særlig i forhold til omsorgsrett for barn.

Juritzen vil at menn skal bli like flinke som kvinner til å kjempe for like rettigheter, og applauderer likestillingsministeren for å ta initiativ til et slikt mannspanel.
- Karita har gjort en genistrek gjennom å opprette dette panelet, sier Juritzen.

- Skepsis
Unge Høyre-leder Torbjørn Røe Isaksen er en av mange unge politikere i panelet, og er kanskje den som uttrykker seg mest skeptisk til hva panelet skal foreta seg.

- Jeg går til dette med en sunn porsjon skepsis, sier Røe Isaksen til Nettavisen. Han legger vekt på at panelet ikke skal tvinge løsninger på folk.

- Venstresiden har alltid hatt en voldsom hang til å legge seg opp i hvordan folk organiserer privatlivet sitt, sier Røe Isaksen, som mener foreldre må få bestemme selv hvordan de vil organisere ting som fødselspermisjon.

- Gamle venner
Mannspanelet har fått stor oppmerksomhet den siste uken, etter at tidligere Se og Hør-redaktør Knut Haavik sa at det er synd på barn som vokser opp med to fedre. Utspillet ble fordømt av Arve Juritzen, som kalte Haavik en dinosaur, men det er intet ondt blod mellom Haavik og Juritzen.

- Nei, vi er gamle venner. «Dinosaur» er blant de penere skjellsordene som har blitt brukt mot meg, sier Haavik til Nettavisen. Han innrømmer at han trodde det var en spøk da han ble spurt om å bli med i mannspanelet, men han kommer til å delta aktivt i gruppen.
- Jeg liker friske diskusjoner, sier Haavik.

Trenger vi et mannspanel - og har Karita valgt rett menn? Si din mening!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere