RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er kjøtt-verstingen

Sist oppdatert:
Fire ganger har Nor Halal Kjøtt blitt tatt med ulovlig kjøtt siden februar. Nå får de en klekkelig bot.

(iOslo.no) Søndag skrev iOslo.no om Mattilsynets sjokkfunn på sju kjøttbutikker på østkanten. Under inspeksjoner i juni fant Mattilsynet at alle sju butikkene hadde kjøtt som manglet opprinnelsesmerking.

En av butikkene som ble tatt var Nor Halal Kjøtt i Trondheimsveien 12 på Grünerløkka. Butikken fikk kritikk for mangel på merking, men dette er ikke første gang de blir tatt. Tre ganger tidligere i år har Mattilsynet hatt inspeksjon på stedet og funnet lovbrudd. Den fjerde gangen fikk Mattilsynet nok.

- Vi har vedtatt en tvangsmulkt på 50.000 kroner til Nor Halal Kjøtt. Mulkten er for manglende rutiner på sporbarhet av kjøttet deres, sier Gry Holmbakken til iOslo.no, som kaller saken mot butikken «spesiell».

- De har gjentatte ganger fått vedtak mot seg, og da er det ganske ille at de ikke har fulgt disse vedtakene, legger Holmbakken til.

- Tull
Daglig leder på Nor Halal Kjøtt, Hassan Mohammad, avviser kritikken blankt.

- Det Mattilsynet skriver er bare tull. Vi har gjort alt riktig, og vi har kvitteringer på alt kjøtt vi har kjøpt, sier Mohammad, som hevder det er trygt å kjøpe kjøtt i hans butikk.

- Vi driver butikken på ordentlig måte. Mattilsynet må finne noe feil på inspeksjonene sine så de kan fortsette å få stønad fra det offentlige, sier sjefen.

- Steng butikken!
Mattilsynes inspektører derimot mener de har avdekker meget kritikkverdige forhold ved flere anledninger. Etter en inspeksjon 15. februar i år ble hele butikken ble stengt:

«På bakgrunn av de feil og mangler i virksomheten og at virksomhetens ansvarlige ikke kan redegjøre for driften og hvem som er eier/ansvarlig, fatter Mattilsynet hastevedtak om stenging av virksomheten på grunn av fare for helsefare,» står det i rapporten.

Etter fire dager fikk butikk gjenåpne.

Tirsdag skal ledelsen i Nor Hatal Kjøtt i møte med Mattilsynet for å fremlegge dokumentasjon på kjøttet de har kjøpt inn til butikken. Butikkledelsen håper å få omgjort vedtaket om tvangsmulkt.

Les flere nyheter på iOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere