RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Heiko Junge (Scanpix)

Her er Krekars verste

Sist oppdatert:
Den siste uttalelsen fra Krekar føyer seg inn i rekken av mange kontroversielle utsagn.

I et intervju med den kurdiske ukeavisen Awene hyller Mulla Krekar den avdøde terrorlederen Abu Musab al-Zarqawi. I tillegg sier han at han kunne ofret seg for Osama Bin Laden.

Men dette er ikke første gang Krekar kommer med kontroversielle utsagn om islam og krigen mot terror.

- Må føde barn
13. mars i år sa Krekar til Dagbladet at han tror islam vil seire over Vesten :

- I dag er det vår tenkemåte som trenger inn og viser seg sterkere enn deres. Islam er trygt fundert på én Gud, én profet, én Koran og én tradisjon. Dette skaper hatet i den vestlige tenkemåten, og som tapende part tyr den til vold. Og det er vold og krig mot islam, sa Krekar til Dagbladet.

Krekar sier at muslimenes rolle i Europa er å øke i antall, og at islams tankesett vil seire over Vestens idealer.

- Hver vestlige kvinne i EU produserer gjennomsnittlig 1,4 barn. Hver muslimske kvinne i de samme landene produserer 3,5 barn. I 2050 vil 30 prosent av befolkningen i Europa være muslimer, sa Krekar.

- Krigen har startet
I forbindelse med bråket rundt Muhammed-tegningene, var Krekar igjen ute og varslet krig .

- Dette er en krigserklæring mot vår religion, vår tro og vår sivilisasjon. Vi muslimer er klare for dette, sa han til TV 2 Nettavisen.

Krekar mente det ikke ville spille noen rolle om den danske eller norske regjeringen beklager tegningene eller ikke overfor muslimer.

- Krigen har startet, hevdet han.

Truet med hevn
I det nye intervjuet med Awene hevder Krekar at han blir holdt igjen i Norge og får ikke returnere til Irak, men i september i fjor truet han Norge med hevn om han ble kastet ut av landet.

- Jeg vil ikke kapitulere for en avgjørelse om å utlevere meg til Irak, uansett hvem som tar avgjørelsen, ettersom det vil bety at jeg blir utsatt for tortur og sikker død. Derfor må alle vite at et vedtak om utsendelse til Irak er en forbrytelse som ikke burde passere uten straff, sa Krekar til Al-Jazeera i fjor.

Støttet presidentdrap
Under rettsaken mot Krekar i fjor sommer, ble Krekar spurt om sitt syn på verdslige regimer som Egypt og Syria. Da assisterende regjeringsadvokat Tolle Stabells spørsmål spurte hva Krekar syntes om drapet på Egypts tidligere president Anwar Sadat i 1981, var svaret klart :

- Han var vantroende og han fortjente å dø, svarte Krekar kontant.

- Norge vil lide
I et intervju med NRK Brennpunkt som ble sendt i august 2002, advarte Krekar om at Norge ville komme til å lide dersom landet deltar i en krig mot Islam. I det samme intervjuet nektet han å ta avstand fra terrorangrepene 11. september.

– Det norske samfunnet er et sivilisert samfunn, et høflig samfunn, et samfunn som er langt fra kriger og konflikter. Jeg ønsker ikke at de deltar i den amerikanske frontlinjen, for at de ikke skal lide senere, sa Krekar i intervjuet med NRK

- Kronen på hodet
Mulla Krekar ble for alvor kjent da han hyllet al-Qaida-lederen Osama bin Laden noen uker etter terrorangrepene 11. september 2001.

Da Krekar ble spurt av den kurdiske avisen Hawlati om hva han synes om Osama bin Laden, svarte han slik:

- Osama bin Laden er kronen på den muslimske nasjonens hode.

- Vi handler ut fra virkeligheten, og virkeligheten er vold og fiendskap rettet mot oss. Det er ingen tvil om at i en slik situasjon må vi ty til versene i Koranen som omtaler hellig krig, sa han når han ble konfrontert med sin militante språkbruk hjemme i Irak.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere