*Nettavisen* Nyheter.

Her er KrFs strategi

Her kan du lese hele mailen som gikk ut fra KrFs infoavdeling.

31.08.05 13:40

Dagens budskap 31. august 05

Kristelig Folkepartis informasjonsavdeling

Postboks 478 Sentrum, 0105 Oslo

Internett: www.krf.no

2 mot 1 i regjeringsforhandlingene

I folkemøtet i Tromsø gjentok Trond Giske flere ganger at Ap nok kom til å få viljen sin i skolespørsmål der Ap og SV er uenige: - Siden Sp er enige med oss, blir det 2 mot 1, og da sier det seg selv hva som blir utfallet, var Giske budskap. Dette budskapet er interessant med tanke på at Sp har stilt seg som garantist i en rekke saker der Ap og SV har et annet standpunkt. Det er nok å nevne kontantstøtte, skattefradrag for gaver til frivillige organisasjoner osv. Vedlagt ligger listen over problematiske saker for Sp. Bruk denne listen til å utfordre Sps toppkandidat lokalt! Noen av dere har kanskje allerede utfordret Sp, men ikke fått svar? Da kan dere gjenta utfordringen og etterlyse avklaringen på viktige verdispørsmål.

Kontantstøtte og barnehagekøer

KrF og Dagfinn sendte i går brev til Ap og SV for å få svar på hvordan de vil nå full barnehagedekning når de samtidig vil fjerne kontantstøtten. Denne utfordringen må vi holde fullt trøkk på. Ingen av de to partiene kan gi gode svar. Gjennom et slikt fokus får vi godt fram at vi er partiet som både sikrer barnehageplass til alle som ønsker det – og kontantstøtte til de som velger en annen omsorgsform.

Skriv leserinnlegg nå!

Valget nærmer seg og avisene mottar nå rekordmange leserinnlegg. Skal man få på sine leserinnlegg før valgdagen, må dere huske på å skrive og sende inn leserinnlegg nå. Det er utrolig viktig at alle tar denne delen av valgkampen alvorlig!!

Skole på dagsordenen

Skolepolitikk er viktig for KrF. Vi håper mange av dere har solgt ut skolepakke og skrevet leserinnlegg om vår skolepolitikk. De siste dagene har det blitt økt fokus på friskolepolitikken. Trond Giske har stemplet mange skoler som driver på religiøst grunnlag som ”ekstreme” skoler – og han sier at Ap vil ha den gamle friskoleloven tilbake. Han unnlater å nevne at Ap var mot den gamle friskoleloven helt til for kort tid siden. Han unnlater også å nevne at Ap (og SV) har foreslått å kutte i støtten til friskolene, slik at mange friskoler med lange tradisjoner (slik som Tryggheim, KG) ville blitt nødt til å heve skolepengene kraftig. De rødes politikk vil dermed gjøre friskolene til rikmannsskoler. Vi vil at alle skal ha mulighet til å gå på friskole, ikke bare de rike. Arbeiderpartiet foreslo 500 millioner i kutt til friskolene og SV foreslo 767 millioner. Dette ville ha ført til nedleggelse eller økning av skolepengene med henholdsvis 180 og 280 %.Dette må vi minne om i debatter om dette temaet.

Carl I. Hagens regnestykke

Dagbladet har tatt en kritisk sjekk av Frps påstand om at staten tar inn 50 mrd i bilavgifter, og at bare 13 mrd føres tilbake til vegformål. Dette er en påstand som mange av dere møter i valgkampen. Les mer om Dagbladet sjekk her: http://www.dagbladet.no/nyheter/2005/08/30/441877.html.

Vedlegg:

 • Sp vil være garantisten i en rød-grønn regjering og lover:
 • Fortsatt kontantstøtte til småbarnsforeldrene – Ap og SV vil fjerne hele ordningen
 • Nei til kjønnsnøytrale ekteskap – Ap og SV sier ja til kj ønnsnøytrale ekteskap
 • Fortsatt etisk bioteknologilov – Ap og SV er vil ha ny lov som åpner for forskning på befruktende egg
 • Nei til utvidelse av grensen for selvbestemt abort – SV og Aps kvinnebegevelse er for. Både SV og Ap vil fjerne tilskuddet til det abortforbyggende arbeidet til Amathea.
 • Utflytting av 6000 statlige arbeidsplasser fra Oslo – Ap og SV vil ikke
 • Ikke innføre heldagsskole – Ap og SV vil ha heldagsskole
 • Styrke frivilligheten – Ap og SV vil fjerne ordningen med skattefradrag for gaver til frivillige organisasjoner
 • Offensiv miljøpolitikk – Ap, med sterk vekstorientert LO-representasjon i sentralstyret, er miljøverstingen i norsk politikk (sammen med Frp).
 • God landbrukspolitikk – Sps egne fylkesledere stoler ikke på Ap i landbrukspolitikken (Nationen, 21.07.05). Ap har ofte mislykkes i få jordbruksavtaler med bondeorganisasjonene.
 • Reservasjonsretten i EØS-avtalen må brukes aktivt – Ap mener dette vil sette hele avtalen i fare, og har støttet omstridte EØS-direktiver.

Diskuter saken her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.