RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er lampa du må ha

Sist oppdatert:
Oslo-designerens utenomjordiske lampe har skapt furore på nettet. Før den eksisterer!

(iOslo.no) Denne lampa har gått sin seiersgang i blogger over hele verden, den har dukket opp i magasiner og aviser som FHM, Penthouse, Le Mundo, Sydney Morning Herald og Italias Le Repubblica.

Det fikse er at lampa ennå ikke eksisterer. Den finnes foreløpig bare som en svært god idé og en 3D-tegning hos Oslo-designer Lasse Klein.

Her kan du besøke UFO-lampas hjemmeside.

- Da jeg la den ut ventet jeg ikke å få så veldig stor respons. Det var mest en idé jeg fikk, sier Klein til iOslo.no.

Klein hadde lagt den ut på en egen nettside, og hadde håpet på noen treff. Resultatet var enormt. For etter at han hadde varslet en bekjent i designbloggen Notcot.org var besøket brått oppe i 30.000 besøkende om dagen de første dagene. Det er om lag like mye som Dagens Næringsliv har på nett.

- Det var helt absurd. Jeg jobber med design og vet at oppfatninger ofte er delte, men her fikk jeg bakoversveis. Jeg var på jobbreise i utlandet da klikkene begynte å renne inn, sier han.

1500 e-post, én negativ
For det virket som Klein hadde rørt ved en nerve. Etter kort tid hadde 1500 personer sendt e-post. Med unntak av én var alle positive, og alle ville se lampa i produksjon.

- Det var en som sendte meg meldingen "Ugly motherfucking thing you have made bitch", men de resterende var positive. En del av dem som sendte e-post brukte ordet «NEED». De trenger denne lampa. Jeg vet ikke om det er normalt for amerikanere, men jeg tror jeg har rørt ved noe, sier Klein.

- Har du fått noen UFO-historier da?

- Nja, det er bare én som påstår å ha blitt bortført. Hun sa «i motsetning til den virkelige opplevelsen kan jeg skru denne av», sier han.

Håper på ikon
Men foreløpig er lampa bare på designstadiet. Bildet du ser er bare en prototyp, tegnet i 3D-programmet Maya. Klein er i diskusjon med flere forskjellige produsenter for å få lampa i produksjon, men ingen har gitt noe forpliktende bud. Det er fremdeles mulig å lage lampa helnorsk.

- Blir dette et produkt?

- Jeg håper da det. Jeg skal ikke produsere den selv, men vil lisensiere den. Det er håp for den, men det er et stykke igjen. Etter det jeg har sett av henvendelsene vil den også gå veldig bra, men jeg er avhengig av å treffe de riktige produsentene, de som har produksjonsmidler og kapital til å starte, sier han

- Hva håper du selv?

- Det er klart jeg håper på et ikon, men det er kanskje litt å ta i. Jeg har lyst til at den lages skikkelig, med stål og glass, og at den blir noe folk flest vil ha på rommet, sier han.

- Full pakke med kuer og gress
Lasse Klein har tanken klar. Man kjøper selve lampa, så går det å få tilbehør for å dramatisere litt.

- Egentlig skulle det være metall og glass, men så kom jeg på å ha aliens i vinduene. Det skal være mulig å velge å ha lampen helt ren eller som full pakke med aliens, kuer og gress, sier han.

Klein jobber egentlig med design- og brukeropplevelse i et medieselskap i Oslo. Han designet lampa mest på et innfall.

- Vi hadde kjørt hjem fra Grimstad en sen kveld. Idet vi kjørte forbi Exponova i Bygdøy allé så jeg en lampe som lyste på veggen. Måten lyset falt gjorde at jeg fikk assosiasjoner. Så er jeg også farget av å ha sett mange sci-fi-filmer, sier han.

Men store rikdommer tror ikke Lasse Klein på. Han skal bare ha royalties fra salget, og lar produsenten ta risikoen. Det blir ikke store penger av slikt.

- Jeg blir nok ikke rik, men så er jo motivasjonen å ha det gøy og faktisk å få laget denne lampa, sier han.

Er dette verdens kuleste lampe? Si din mening her.

Les flere nyheter på iOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere