RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er MC-gjengene

Sist oppdatert:
Ifølge Kripos er flertallet av medlemmene i Bandidos, Hells Angels og Outlaws straffedømte. Dette er MC-gjengene i Norge og her holder de til.

Ifølge Kripos kan de nå for første gang dokumentere hvor alvorlig tilstanden er i de norske MC-miljøene.

- 104 av 136 er domfelt
Tall fra i fjor sommer viser at av totalt 136 medlemmer, prøvemedlemmer er inkludert, i klubbene Hells Angels, Bandidos og Outlaws, er 104 domfelt hvorav 63 er domfelt mer enn en gang.

- Det er narkotika- og voldsforbrytelser som ligger til grunn for en rekke av dommene, sier Kripos-sjef Arne Huuse.

Kripos-sjef Arne Huuse.
Kripos-sjef Arne Huuse.

Brudd på våpenloven, vinningsforbrytelser, skadeverk og bedragerier er også på listen.

- Sammenholdt med det politiet ellers sitter på av etterretningsopplysninger om medlemmene i disse klubbene, er det godt hold for å si at flere medlemmer av klubbene HA, Outlaws og Bandidos er involvert i organisert kriminalitet. Det kan se ut som om medlemmer av klubbene i ly av fredsavtalen som ble inngått for noen år tilbake, faktisk har kunnet fokusere mer på kriminelle handlinger, sier Huuse i en pressemedling.

Oversikten
Her er Kripos sin oversikt over MC-gjengene i Norge:

Outlaws

Outlaws MC har to avdelinger i Norge:

 • Oslo
 • Drammensområdet

Kripos om medlemmene: - Til sammen har klubben 16 medlemmer.

Kripos om antall domfelte: - Elleve av disse er domfelt, og ti av dem har flere enn én dom. De fleste dommene gjelder narkotika- og voldsforbrytelser i tillegg til brudd på våpenloven, og ofte i kombinasjon samt trusler/torpedovirksomhet, tyveri, heleri, skadeverk og dokumentfalsk. Fem av medlemmene er ikke domfelt. Den antatte presidenten i Outlaws MC er siktet i en større narkotikasak som skal for retten denne våren.

Hells Angels (HA)

Hells Angels har fem avdelinger i Norge:

 • Hamar
 • Stavanger
 • Oslo
 • Skien
 • Trondheim

Kripos om medlemmene: - Hells Angels i Norge har til sammen 46 fullverdige medlemmer, samt åtte prospects og åtte hangarounds.

Kripos om antall domfelte: - Av de 46 fullverdige HA-medlemmene, er 39 domfelt. De fleste dommene gjelder narkotikaforbrytelser og vold, tett fulgt av tyveri og brudd på våpenloven. Av de 39 domfelte HA-medlemmene har 29 blitt domfelt for mer enn ett forhold, og de fleste av dem igjen for en lang rekke grove forbrytelser. Den formentlige presidenten av HA-Norge er siktet i en større narkotikasak som skal for retten i mars 2004, opplyser Kripos

- Seks av åtte såkalte prospects (personer som venter på opptak i klubben) er domfelt, og alle har mer enn en dom. Også for prospects gjelder dommene særlig narkotika-, volds- og vinningsforbrytelser. Tre av åtte såkalte hangarounds, eller støttemedlemmer, til HA er domfelt, heter det i pressemeldingen.

Bandidos

Bandidos MC har seks avdelinger i Norge:

 • Oslo
 • Drammen
 • Fredrikstad
 • Kristiansand
 • Sortland
 • Stavanger

Kripos om medlemmene: - Klubben på Sortland er såkalt ”frosset” etter politiets innsats samt interne stridigheter. Bandidos har til sammen 43 fullverdige medlemmer, ni prospects og seks hangarounds.

Kripos om antall domfelte: - 32 av 43 fullverdige medlemmer er domfelt, tolv av dem flere enn en gang. De fleste forhold gjelder narkotika-, volds- og vinningsforbrytelser, i tillegg til brudd på våpenloven, skadeverk og bedrageri. Av ni prospects i Bandidos, er syv domfelt og to av dem mer enn en gang Samtlige hangarounds er domfelt, de fleste for voldsforbrytelser, men også for narkotikaforbrytelser, opplyser Kripos.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere