RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Kjetil Mæland (Nettavisen)

Her er mobbefilteret på mobilen

Sist oppdatert:
Nå kan du reservere deg mot sms- og mms-meldinger fra mobbere.

Mobbetjentesten til Telenor har vært operativ siden i vinter, men blir nå offentlig lansert i forbindelse med «Bruk Hue»-kampanjen mot digital mobbing som nå skal gå Norge rundt.

Les egen sak: Her er riksmobbeofferet

Hvis du er blant dem som får stygge meldinger fra personer, kan du reservere deg mot å motta sms- og mms-meldinger fra disse nummerne. Du kan også velge å videresende meldingene til en e-postadresse slik at du har bevis hvis det noen gang skulle bli en straffesak ut av mobbingen.

Send det videre
- Foreløpig er det bare Telenor som har det, men dette er så enkelt at alle teleoperatørene lett kan gjøre det, sier Telenors informasjonssjef Atle Lessum til Nettavisen.

Fra din egen hjemmepc kan du altså gå inn på Telenor-siden din (hvis du har Telenor-abbonement selvfølgelig) og taste inn nummeret du vil reservere deg mot, og eventuelt e-postadressen «søppelposten» skal sendes til.

- Du vil ennå kunne motta vanlig telefonsamtaler fra nummeret. Årsaken er at en oppringning er noe du selv kan velge å ikke besvare, sier Lessum.

I tillegg mottar altså avsender en advarsel om at personen han eller hun har forsøkt å sende melding til, ikke ønsker meldinger.

1300 brukere
Så langt har 1300 personer installert mobbefilter på mobilen.

- Målsettingen er å bidra til å etablere et sunt verdi- og normsett blant brukere av digitale tjenester. På sikt håper vi derfor at behovet for mobbefilter og lignende tjenester forsvinner. Foreløpig er det imidlertid ingen tvil om at behovet eksisterer og at mange har behov for ekstra beskyttelse, sier Telenors Norgessjef Ragnar Kårhus.

En undersøkelse Opinion har gjennomført for Telenor om digital mobbing viser at 28 prosent av ungdommer mellom 13 og 15 opplever digital mobbing som et problem, mens 16 prosent av de mellom 10 og 12 sier det samme.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere