RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er nett-valpene

Sist oppdatert:
TV 2 Nettavisens web-kamera-valper er blitt to uker gamle. Se nye bilder og send inn navneforslag.

Nå har det gått nøyaktig 15 dager siden Grønlandshunden Embla (4) fødte fire valper - på direkten her på TV 2 Nettavisen. Via et web-kamera kunne lesere følge med på fødselen som startet tidlig på morgenen tirsdag 30. mai.

Se bilder av valpene nederst i saken.

- De vokser og alt ser fint ut. Nå har de åpnet øynene alle sammen, og de legger på seg og patter på, forteller matfar Hans-Christian Jørgensen til TV 2 Nettavisen.

Hva skal de hete?
Men en ting mangler krabatene, nemlig et navn. Nå kan derfor du være med på å gi to av valpene navn - en hannhund og ei tispe.

- De trenger absolutt et navn, og kanskje leserne har noen gode forslag, sier Hans-Christian.

Her kan du sende inn ditt navneforslag

Bilder av de to valpene finner du i bildekarusellen nederst i saken.

- Litt mer i farta
Fødselen fant sted i Aurskog i Akershus, drøyt 60 dager etter at den fire år gamle hunden ble parret. Kullet er hennes andre, og det var på dagen hun fødte akkurat ett år siden hennes forrige kull.

- Foreløpig er de ganske mye i ro, men det kommer seg nok i dagene som følger. For nå begynner de å bli litt mer i farta, sier Hans-Christian.

På grunn av det varme været har han nå flyttet valpene fra valpekassa, der fødselen ble sendt direkte fra, og ned i kjelleren hvor det er kjøligere. I løpet av en ukes tid regner Hans-Christian med at valpene er på beina.

Embla eies av kennelklubben Qaqeerlaaaq.

Les flere sommersaker her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere