Gå til sidens hovedinnhold

Her er nett-valpene

TV 2 Nettavisens web-kamera-valper er blitt to uker gamle. Se nye bilder og send inn navneforslag.

Nå har det gått nøyaktig 15 dager siden Grønlandshunden Embla (4) fødte fire valper - på direkten her på TV 2 Nettavisen. Via et web-kamera kunne lesere følge med på fødselen som startet tidlig på morgenen tirsdag 30. mai.

Se bilder av valpene nederst i saken.

- De vokser og alt ser fint ut. Nå har de åpnet øynene alle sammen, og de legger på seg og patter på, forteller matfar Hans-Christian Jørgensen til TV 2 Nettavisen.

Hva skal de hete?
Men en ting mangler krabatene, nemlig et navn. Nå kan derfor du være med på å gi to av valpene navn - en hannhund og ei tispe.

- De trenger absolutt et navn, og kanskje leserne har noen gode forslag, sier Hans-Christian.

Her kan du sende inn ditt navneforslag

Bilder av de to valpene finner du i bildekarusellen nederst i saken.

- Litt mer i farta
Fødselen fant sted i Aurskog i Akershus, drøyt 60 dager etter at den fire år gamle hunden ble parret. Kullet er hennes andre, og det var på dagen hun fødte akkurat ett år siden hennes forrige kull.

- Foreløpig er de ganske mye i ro, men det kommer seg nok i dagene som følger. For nå begynner de å bli litt mer i farta, sier Hans-Christian.

På grunn av det varme været har han nå flyttet valpene fra valpekassa, der fødselen ble sendt direkte fra, og ned i kjelleren hvor det er kjøligere. I løpet av en ukes tid regner Hans-Christian med at valpene er på beina.

Embla eies av kennelklubben Qaqeerlaaaq.

Les flere sommersaker her

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre

Kommentarer til denne saken