*Nettavisen* Nyheter.

Her er Nokas-advokatene

Det er ikke hvem som helst som representerer de tiltalte i Nokas-saken. Sjekk kjendislisten.

16.09.05 16:20

Mange av advokatene har flere års erfaring med å forsvare hardt kriminelle, og har forsvart både drapsmenn og ransmenn gjentatte ganger.

En av dem er John Christian Elden som er en av Norges fremste advokater.
- Jeg ser på dette som et vanlig oppdrag, selv om saken er hausset opp. Mange saker er langt mer alvorlige i våre rettssaler, sier Elden til TV 2 Nettavisen.

Elden forsvarer Nokas-tiltalte Erling Havnå, som er tiltalt for grovt ran eller medvirkning til grovt ran.

- Man kan aldri si nei til et oppdrag når den anklagede alltid har rett på et forsvar, sier advokaten, som ikke vil være tilstede i retten de første ukene.

Havnå vil da bli representert ved advokat Kristin Barth Larsen.

Staff junior på banen
Blant forsvarerne finner vi også Trygve Staff, sønnen til advokat Tor Erling Staff. 41-årringen debuterte i Holmlia-saken sammen med sin far, og forsvarte da Joe Erling Jahr som ble dømt til 18 års fengsel for drapet på Benjamin Hermansen.

I Nokas-saken forsvarer Staff junior Ridvan Halimi.

Klikk på bildet for å forstørre.

En velkjent mann i norske rettssaler er også Øysten Storrvik, som denne gangen representerer den antatte hovedmannen bak ranet, David Aleksander Toska. Storrvik har tidligere forsvart en rekke personer innen ransmiljøet på Østlandet.

Før han overtok som forsvarer for Toska, forsvarte han først grunnleggeren av spionutstyrbutikken Spy Shop, og deretter Toskas samboer.

Nå ser han fram til å komme i gang med saken, etter måneder med omfattende forberedelser. Han tror forsvarsjobben ikke blir særlig annerledes sammenlignet med andre saker han har vært forsvarer i.

Sirkuset rundt saken tror han ikke vil berøre ham.

- Absolutt ikke. For oss som forsvarere tror jeg det blir ganske normalt, for vi kommer til ha fokus på det som skjer i retten, og det er ikke så forskjellig fra andre saker, sier Storrvik til TV 2 Nettavisen.

Orderud-advokater
Tre andre velkjente advokater; Johnny Veum, Steinar Wiik Sørvik og Tor Kjærvik - alle tre kjent fra Orderud-saken - blir også å finne på benken sammen med de tiltalte.

Advokatene forsvarer henholdsvis Kjell Alrich Schumann, Lars Erik Andersen og en 26 år gammel mann fra Sandnes.

En annen kjendisadvokat i saken, som tidligere blant annet har jobbet i politiet, er Ellen Holager Andenæs. Hun er sist kjent som forsvarer for Kjell Inge Røkke i den såkalte sertifikatsaken.

Denne gangen forsvarer hun Thomas Thendrup.

Klikk på bildet for å forstørre.


Pop-artist-forsvarer
De aller fleste advokatene i saken har med seg medforsvarere. En av de mest kjente er medforsvareren til advokat Abdelilah Saeme, advokatfullmektig Anders Løvlie - bedre kjent som pop-artisten DJ Løv.

Statsadvokatene i Nokas-rettssaken er Tor Christian Carlsen og Arild Dommersnes, mens sorenskriver Helge Bjørnestad er dommer og leder selve forhandlingene.

Bistandsadvokat Ørjan Berven representerer familien til den drepte politimannen Arne Sigve Klungland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.