RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er Nokas-juryen

Foto: Arne Lutro / TV 2 Nettavisen
Sist oppdatert:
Her er de 12 personene som skal dømme de 13 Nokas-tiltalte skyldig eller ikke skyldig.

Gulating lagmannsrett startet på 18 jurykandidater pluss to ekstra som satt i salen mandag morgen. Før lunsj var gruppen på 12 personer som skal avgjøre skjebnen til de 13 tiltalte i Nokas-saken klar. Gjennomsnittsalderen til juryen er 53 år.

Ordfører for juryen er Henning Åstvedt (43). I tillegg til å lede juryens rådslaging, vil han også delta i straffeutmålingsarbeidet sammen med de tre lagdommerne etter at skyldspørsmålet er fastslått.

Se ekstrasending på TV 2 kl 14 her

Juryen er:

Ellen Cathrine Grøndal (43), fra Stavanger. Pedagogisk leder

Sigve Tengesdal (68), fra Sandnes. Pensjonist.

Bjarne Dagestad (70), fra Stavanger. Lærer og pensjonist.

Frøydis M. Rasmussen (43), fra Karmøy. Vernepleier.

Tore Jørpeland (58), fra Stavanger. Butikkeier.

Evy A. Karlsen (54), fra Sandnes. Spesialpedagog.

Henning Åstvedt (43), fra Stavanger. Undervisningsinspektør.

Eva Bugge Ness Nergård (53), fra Randaberg. Sosionom.

Reidar Lindeland (41), fra Sandnes. Daglig leder.

Siv Åkre Slettebø (40), fra Egersund. Kontormedarbeider.

Nordal Magne Torstensen (69), fra Stavanger. Pensjonist.

Evy Ann Seldalen (58), fra Karmøy. Sekretær.

Tidligere på formiddagen hadde Oddbjørg Bolstad blitt plukket ut av juryen fordi hennes sønn jobber som politi i Rogaland. I tillegg ble Steinar Borgen plukket ut fordi han tidligere hadde vært kollega med fire personer som jobbet i Nokas da ranet skjedde. I tillegg har forsvarere og aktoratet skutt ut fire jurymedlemmer.

Ikke diskutere
Mandag formiddag formante lagdommer Daniel Linde juryen om ikke å diskutere Nokas-saken utenfor gruppen av jurymedlemmer. Han sa også at det kan ta flere dager for lagretten å vurdere bevisene i saken og avgjøre skyldspørsmålet når bevisene er lagt fram i retten. I denne perioden får jurymedlemmene ikke snakke med andre enn sine kolleger i juryen.

GRATIS OPPSETT. Følg saken på mobil

- Jury er bingo
Advokat Harald Stabell, som er ny i Nokas-sammenheng etter at han overtok som forsvarer for Lars Erik Andersen, sier til TV 2 Nettavisen at jury-utvelgelsen kan minne om bingo.

- Vi vet jo i hovedsak bare alder, kjønn, bosted og yrke. Utover det vet vi ingenting om personene. Så det er stort sett bingo. Det blir veldig tilfeldig og jeg har selv opplevd å bomme grandios i forhold til hvem som blir sittende igjen i juryen, sier Stabell til TV 2 Nettavisen.

- Det hender at noen må fjernes underveis. Enten fordi de kommer med uheldige uttalelser, eller på grunn av sykdom. Nå er det imidlertid flere enn minimumskravene, så vi har litt å gå på, sier Stabell.

Han mener uansett at sammensetningen av juryen ikke er av største betydning for hans klient.

- Det har ikke vært noen hovedsak for oss, ettersom Andersen har erkjent å ha deltatt i ranet. Men det gjenstår ennå å få ham frikjent for dødsfølgen og for å ha deltatt i organisert kriminalitet. Så slik sett kan det være viktig, sier Stabell til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere