RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er Nokas-rettssalen

(TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
De tiltalte vil sitte skulder til skulder når rettssaken etter dødsranet i Stavanger går av stabelen 19. september. Se tegningen over Nokas-retssalen.

STAVANGER (TV 2 Nettavisen): På et pressemøte i Stavanger torsdag la sorenskriver Helge Bjørnestad fram planen for hvordan Nokas-rettssaken skal avvikles, og hvor de ulike aktørene skal sitte.

Rettssaken etter dødsranet vil bli den største i Norge siden krigsoppgjøret.

To sikkerhetssoner
Det blir trangt om saligheten når ranstiltalte, forsvarere, politi, dommere, presse og tilskuere i september benker seg i den ombygde misjonssalen til Kristen tjeneste i Stavanger.

Menighetslokalene er valgt av flere årsaker, blant annet fordi det er mulig å bygge dem om.

Sikkerhetsoppbudet rundt rettssaken blir nemlig enormt, og i dag røpet politimester Olav Sønderland deler av opplegget for pressen:

- Det vil bli to sikkerhetssoner, en ytre og en indre. På sistnevnte vil sikkerheten bli som på en flyplass, og alle - presse, dommere og sikkerhetsfolk inkludert - må gjennom denne slusen hver gang de skal inn i lokalet, sier Sønderland.

To betjenter pr. tiltalt
Hver av de tiltalte vil til en hver tid bli bevoktet av 1-2 politibetjenter.

Et politihelikopter vil gjennom hele saken være på plass i området, og politiet vurderer å innføre generelt flyforbud over rettslokalene. Muligens vil det også bli forbudt å fly mellom fengselet og rettslokalet så lenge transport av de tiltalte pågår.

Inne i salen er det ryddet plass til om lag 250 aktører.

Tiltalt-tribune
De til sammen seks dommerne i den forsterkede retten vil ta plass på den opprinnelige scenen i misjonssalen. Til venstre for dem vil de tiltalte sitte sammen med sine advokater. Ettersom hver av de tiltalte har en til to advokater, blir det trangt på tiltalebenken.

Det er ikke mulig å få alle inn på en rekke, i stedet vil det bli reist en slags tribune av tiltalebenken, slik at alle de tiltalte vil synes til enhver tid.

Først i juli blir det klart hvor mange som faktisk vil bli tiltalt for ranet. Da kommer nemlig tiltalebeslutningen. Det er ventet at mellom ti og 15 vil bli tiltalt.

Pressesenter
Det er ventet et enormt presseoppbud i Stavanger under rettssaken, men det er bare satt av 50 plasser til pressen inne i salen. Det er imidlertid ventet at det vil bli etablert et slags pressesenter i nærheten av menighetshuset.

Det er satt av 100 publikumsplasser.

Totalt blir det 250 aktører på plass når rettssaken begynner.

Det er foreløpig satt av tre måneder til saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere