RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er Norges gjemte hytteparadis

Sist oppdatert:
Lemonsjøen heter et nytt hytteområde ved foten av Jotunheimen. Her får du hyttetomter fra 300.000 - 400.000 kroner.

Lemonsjøen ligger i Vågå kommune, 900 meter over havet. Dermed skulle det tilfredsstille nordmenns økende krav til snøsikkerhet. Her kan du få ski inn/ski ut og flott utsikt for en rimelig penge, sammenlignet med mer kjente steder som Geilo, Hemsedal, Hafjell, Beitostølen og Trysil.

Les også: Ny prisrekord for fjellhytter

Området byr på mange muligheter, ikke bare i vinterhalvåret. Rafting i Sjoa er er en opplagt vinner. Avstandene er ellers korte til kjente naturperler som Besseggen. Vågå er kjendiskokken Arne Brimis hjemtrakt, og Brimiland kan by på mange opplevelser for hytte- og feriefolket på Lemonsjøen.

Jotunheimen Lemonsjø Alpinsenter heter alpinanlegget. Der er det ikke stolheis. Til det er det tidvis for værhardt på toppen, vel 1300 meter over havet. Men bakken er lang – hele 1400 meter – med bra fall hele veien. I bunnen av bakken er det kafé og skiutleie.

Barnefamilier som liker å tilbringe dagen i bakken vil finne seg godt til rette. For de aller minste finnes et lite tautrekk: Det er bare å henge seg på – ingen vanskelige kroker eller tallerkener å manøvrere på plass. For de små som har lært å beherske heis, er det en litt større barnebakke med tallerkenheis.

Her er det også mange muligheter for brettkjørere og alpinister som foretrekker terrengpark fremfor å stå i bakken. Offpiste-tilhengere kan boltre seg i fjellsidene, som er spesielt utfordrende på den ene siden av bakken.

Lemonsjø-området er ikke stort. Det er god plass. Da Nettavisen var i bakken i vinterferien, var det langt fra fullt på parkeringsplassen. På kommunens hjemmesider er det lagt ut en «Masterplan» for Lemonsjøen. Her kan du lese om planene for den videre utviklingen av området.

Det er brødrene Asbjørn og Kjetil Villa som driver alpinanlegget, og som har stått for mye av utbyggingen gjennom selskapet Lemonsjøen Eiendom. Utbyggingen skjøt fart i 2004, og har foregått i nært samarbeid med Vågå kommune og Statskog, opplyser markedsansvarlig Morten Strandengen i Lemonsjøen Eiendom til Nettavisen.

Siden 2004 har selskapet solgt cirka 40 hyttetomter, 16 doble hytter, og 28 leiligheter.

-Tomtene våre koster fra 500.000 kroner. Da kan man bygge inntil 200 kvadratmeter. De fleste hyttene er på 120 – 160 kvadratmeter, sier Strandengen.

Han opplyser at man må regne med 2,5 – 2,8 millioner kroner for en grei hytte med bra standard. Det gir en totalpris i området på 3 – 3,5 millioner kroner.

På Finn.no er det for tiden 20 fritidsboligannonser på Lemonsjøen . Av disse er 4 hytter med priser fra 2 til 5 millioner kroner. Resten er leiligheter – de fleste organisert i borettslag. Innskuddene varierer fra 390.000 til 690.000, med fellesgjeld på 900.000 kroner.

Statskog har også tomter tilgjengelig på Lemonsjøen . Dette er festetomter der man må ut med omkring 355.000 kroner i grunnlagsinvestering for tilkobling til vei, vann og avløp.

Les mer på Statskogs hjemmesider.

Kartet viser Lemonsjøens plassering ved foten av Jotunheimen:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere